uskoro i u tuzli

27. juna ponovo u Sarajevu: Platorma za progres najavila novu protestnu šetnju

Front 05.06.20, 20:46h

27. juna ponovo u Sarajevu: Platorma za progres najavila novu protestnu šetnju
Vjerujući u snagu promjena i pozivajući se na naše principe i naše zahtjeve, ponovo pozivamo javnost da nam se pridruži na mirnim građanskim protestima koji će se održati 27. juna u Sarajevu

 

Nakon što smo 16.maja održali mirnu protestnu šetnju u Mostaru, zatim 30. maja u Sarajevu, najavili novu koja će se održati u Tuzli 13. juna, javnosti poručujemo da Platforma za progres čvrsto drži svoja obećanja.


Obećali smo da ćemo u Sarajevu, ali i u drugim gradovim širom Bosne i Hercegovine održavati mirne protestne šetnje, izražavajući zajedno sa građanima i građankama svoje nezadovoljstvo aktuelnom politikom. Obećali smo 30. maja da ćemo se ponovo okupiti u Sarajevu.


Vjerujući u snagu promjena i pozivajući se na naše principe i naše zahtjeve, ponovo pozivamo javnost da nam se pridruži na mirnim građanskim protestima koji će se održati 27. juna u Sarajevu.


Mi smo odabrali naše partnere, odabrali smo ljude sa kojima ćemo se boriti i za koje ćemo se boriti. Danas i sutra naš jedini partner će biti građani. 


Ponovo ćemo zajedno, mirno i dostojanstveno izaći na ulice i reći: Dosta je bilo šutnje! 


Platforma za progres je čvrsto odlučila da se izbori za Bosnu i Hercegovinu koja će se temeljiti na naša četiri principa: država, znanje, poštenje i mladi.


Svi koji prepozanju ove vrijednosti kao svoje, pozvani su da nam se pridruže 27. juna. 


O detaljima mirne protestne šetnje, javnost će biti blagovremeno obaviještena - navodi se u saopćenju Platforme za progres. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI