KAZNA I DO PET GODINA ZATVORA

Zahuktava se afera 'Prisluškivanje', očekuje se optužnica: Hoće li Dodik uskoro na saslušanje u SIPA-u?

Front 05.06.20, 10:30h

Zahuktava se afera 'Prisluškivanje', očekuje se optužnica: Hoće li Dodik uskoro na saslušanje u SIPA-u?
Za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje zakon je predvidio zatvorsku kaznu u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina

 

 

 

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović juče je, u svojstvu svjedoka, saslušan u SIPA-i koja je na osnovu njegove krivične prijave pokrenula istražni postupak protiv Milorada Dodika za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje.


- Moja obaveza je bila da podnesem krivičnu prijavu za neovlašteno prisluškivanje i na taj način pokušam zaštiti sve neistomišljenike Milorada Dodika - rekao je Borenović za BN TV, ističući da ima dovoljno neoborivih dokaza za podizanje optužnice.


- Samo priznanje Milorada Dodika da prisluškuje opoziciju govori samo o sebi. Činjenica da se pojavilo dosta dokaza vezano za određena vozila koja kruže po Banjaluci i neovlašteno prisluškuju ljude govori o nečemu što je nesporno - ističe Borenović i tvrdi da je vlast u Bosni i Hercegovini legalizovala bezobrazluk.


- Nažalost, legalizovali su i korupciju, kriminal i nepotizam, i vidim da hoće da legalizuju i neovlašteno prisluškivanje političkih neistomišljenika, što je zaista jedna krajnja faza režimskog ponašanja kojem se mora stati u kraj - poručuje Borenović.


On očekuje da Tužilaštvo podigne optužnicu protiv Dodika, ali i ostalih osoba uključenih u neovlašteno prisluškivanje.


- Prvo ćemo sačekati da se sav taj istražni postupak provede do kraja. Bez obzira na pokušaj da se pravi neka vrsta izgovora ili opravdanja, mislim da nadležne institucije imaju dovoljno mogućnosti da to ispitaju bez ikakve dileme i da donesu adekvatnu odluku - kaže Borenović i dodaje da očekuje da istražni organi provedu postupak protiv Dodika, Dragana Lukača, ali i nekih drugih osoba jer, kako kaže, postoji cijela struktura koja je uključena u neovlašteno prisluškivanje.


Za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje zakon je predvidio zatvorsku kaznu u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

 

(Nap/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI