FOTO raport sa jadrana/ Sve pusto, ali ne spuštaju cijene

Ako ste mislili da će ljetovanje na Makarskoj rivijeri ove godine biti jeftinije, grdno ste se prevarili...

Nedjeljni magazin 04.06.20, 13:33h

Iako gostiju nema, ni domaćih ni stranih, cijene u popularnom ljetovalištu na Makarskoj rivijeri i dalje su vrlo visoke, pogotovo ako se uzme u obzir da je u pitanju tek predsezona. Bar se tako može zaključiti po cijenama apartmana

 


Turistička sezona u Hrvatskoj već je uveliko pod znakom pitanja, zbog nedostatka gostiju usljed posljedica pandemije koronavirusa, a u prilog tome idu i prizori sa Jadrana koji se ovih dana mogu tamo vidjeti - sve je pusto i zatvoreno.


Malo, ali po mnogima pravo mondensko mjesto na Makarskoj rivijeri, Brela u ovo doba godine obično već vrve od turista. Međutim, ovoga juna slika je sasvim drugačija. Reporter DEPO portala načinio je foto raport pustih plaža, ulica, šetališta... Hoteli su otvoreni, ali gotovo sasvim prazni, a uglavnom ne rade ni restorani ni kafane. Tek poneki ugostiteljski objekat je otvoren, kao i veće samoposluge.


No, iako gostiju nema, ni domaćih ni stranih, cijene u ovom popularnom ljetovalištu su i dalje vrlo visoke, pogotovo ako se uzme u obzir da je u pitanju tek predsezona. Bar se tako može zaključiti po cijenama apartmana.


Tako najam omanjeg studio apartmana sa tri zvijezdice košta oko 40 eura za noć, dok se nešto veći i bolje opremljeni apartmani (sa četiri zvjezdice) izdaju i po 70 eura/noć. Naravno, u samom centru Brela cijene su više.


Za one koji ne podnose gužve i žele istinski uživati u ljepotama mora, pusta Brela, pak, djeluju savršeno idilično...

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI