Selman Kozlić bori se sa mišićnom distrofijom

Teško bolestan dječak iz Zenice, osuđen na bolnički krevet do kraja života: Roditelji ne rade, trebaju našu pomoć...

Hronika 03.06.20, 19:17h

Teško bolestan dječak iz Zenice, osuđen na bolnički krevet do kraja života: Roditelji ne rade, trebaju našu pomoć...
Njegovo stanje ne može se poboljšati bilo kakvim operativnim zahvatima i terapijama, ali mu možemo olakšati stanje u kojem se nalazi i omogućiti njegovoj porodici da mu osigura sve ono što je neophodno

 

 

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za pomoć teško oboljelom dječaku Selmanu Kozliću i njegovim roditeljima, te je u tu svrhu otvoren humanitarni telefonski broj 17012 kojim je moguće donirati 2 KM.


Selmanu Kozliću iz Zenice već tri godine dom je bolnička soba u Sarajevu. Od malena se bori sa mišićnom distrofijom, a stanje se naglo pogoršalo prije nekoliko godina, te je dječak u 14. godini potpuno nepokretan i ne može ustati iz kreveta. 


Potrebna mu je posebna palijativna njega zbog čega je osuđen na bolnički krevet do kraja života. Njegovo stanje ne može se poboljšati bilo kakvim operativnim zahvatima i terapijama, ali mu možemo olakšati stanje u kojem se nalazi i omogućiti njegovoj porodici da mu osigura sve ono što je neophodno.

 

selman-kozlic2


Kako bi mu bili što bliže, roditelji su se iz Zenice morali preseliti u Sarajevo. Nisu zaposleni, žive od minimalnih socijalnih primanja i onoga što uspiju prodati, a troškovi života su im izuzetno veliki. Prevoz, posebna hrana za dječaka, neophodne kreme i lijekovi - sve to, pored standardnih troškova teško im je obezbijediti.


Zbog toga je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel kako bismo pomogli Selmanovim roditeljima da svaki dan budu uz njega i dolaze mu redovno u posjete.


Pored poziva na broj 17012, novac se može donirati direktno putem bankovne kartice ili Paypala na online platformi Pomoziba.org. Donacije je također moguće uplatiti i putem standardnih računa Udruženja Pomozi.ba koji se mogu naći na istom linku

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI