DOKUMENT POTVRĐUJE

Istraga o aferi 'Asim': Izdata naredba... Sarajlić, Delalić i Šehović pod sumnjom za krivično djelo trgovine utjecajem

Front 03.06.20, 17:21h

Istraga o aferi 'Asim': Izdata naredba... Sarajlić, Delalić i Šehović pod sumnjom za krivično djelo trgovine utjecajem
S obzirom na to da je za vrijeme pandemije koronavirusa pravosuđe radilo s minimalnim kapacitetima u narednom periodu se očekuje konkretnija akcija i na ovom slučaju

 

Pandemija koronavirusa privremeno je bila usporila pravosudnu aktivnost o aferi "Asim". No, istraga je i dalje u toku, a potvrđuje to i dokument koji je danas objavio Klix.ba


Iz njega je vidljivo da je u toku istraga zbog osnova sumnje da su Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović počinili krivično djelo primanja nagrade za trgovinu utjecajem.


Općinski sud u Sarajevu, odnosno sutkinja za prethodni postupak Tanja Curović u krivičnom predmetu protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića još 20. marta je zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanja dara ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem izdala naredbu za privremeno oduzimanje određenih predmeta koji se mogu koristiti u toku istrage.


S obzirom na to da je za vrijeme pandemije koronavirusa pravosuđe radilo s minimalnim kapacitetima u narednom periodu se očekuje konkretnija akcija i na ovom slučaju.


Ranije je poznato da je u ovom predmetu u svojstvu svjedoka saslušan načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić koji je i objavio snimak na kojem se čuje kako Sarajlić, Delalić i Šehović komentiraju određene aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonom.


Općinski sud u naredbi je precizirao da će oduzeti predmeti biti dostavljeni tom sudu, gdje će se i čuvati.


Više detalja iz naredbe pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI