Ustavni sud presudio

Mlađen Božović nije vršio mobing u slučaju Irine Lovrić: 'Nanijela mi je veliku štetu, ovo mi je satisfakcija!'

Hronika 02.06.20, 13:50h

Mlađen Božović nije vršio mobing u slučaju Irine Lovrić: 'Nanijela mi je veliku štetu, ovo mi je satisfakcija!'
Irina Lovrić svojevremeno je kao uposlenica tužila Božovića, tadašnjeg direktora Fonda za povratak BiH, za mobing, fizički napad i korupciju

 

 

 

 

Bivši direktor Fonda za povratak BiH Mlađen Božović dobio je sudsku odluku kojom se u potvrđuje da nije vršio mobing u slučaju Irine Lovrić.

 
On navodi da je dobio odluku Ustavnog suda BiH, koja je donesena  6. maja, a u kojoj se odbija kao neosnovana apelacija Irine Lovrić protiv svih presuda po pitanju mobinga.


Božović tvrdi da su mu tužbe Irine Lovrić nanijele veliku štetu, naročito kada je bio kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.


Tvrdi da je protiv njega tada vođena medijska kampanja, iako je prošao sve provjere i Centralne izborne komisije i Agencije za istrage i zaštitu.


Božović kaže da mu je ova odluka Ustavnog suda, kao najvišeg pravosudnog organa u BiH, satisfakcija za sve što je prošao u posljednjih nekoliko godina.


Irina Lovrić svojevremeno je kao uposlenica tužila Božovića, tadašnjeg direktora Fonda za povratak BiH, za mobing, fizički napad i korupciju.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI