predsjednici pet klubova usaglasili stav

Traži se hitna i neodložna smjena premijera Novalića i Vlade FBiH: Evo ko su potpisnici ovog zahtjeva...

Front 01.06.20, 22:01h

Traži se hitna i neodložna smjena premijera Novalića i Vlade FBiH: Evo ko su potpisnici ovog zahtjeva...
Vlada FBiH bi od dana usvajanja ovog zaključka imala rok od 30 dana da se očituje. Ukoliko se to ne dogodi, predsjedavajući Mirsad Zaimović na prvu narednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH morao bi uvrstiti ovu inicijativu kao tačku dnevnog reda

 

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine traži od premijera Fadila Novalića i Vlade FBiH hitnu i neodložnu ostavku. Ovo je zaključak oko koga su se, u skladu sa Poslovnikom o radu PD Parlamenta FBiH, usaglasili predsjednici pet klubova te isti potpisali: 


Damir Mašić (SDP), Sabina Ćudić (Naša stranka), Elzina Pirić (PDA), Amer Obradović (Nezavisni blok) i Sanela Prašović-Gadžo (SBB).

 

zastupnici-fbih-potpisi


Podsjećamo, jutros je na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH predat prijedlog za izglasavanje nepovjerenja federalnoj vladi i premijeru Fadilu Novaliću, zbog, kako je navedeno, neizbježne odgovornosti oko nabavke medicinske opreme, 

 
Ovaj prijedlog je potpisalo više od 20 poslanika Naše stranke, SDP-a, NiP-a, PDA, A-SDA i Nezavisnog bloka.

 
Prema pravilu, Vlada FBiH bi od dana usvajanja ovog zaključka imala rok od 30 dana da se očituje. Ukoliko se to ne dogodi, predsjedavajući Mirsad Zaimović na prvu narednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH morao bi uvrstiti ovu inicijativu kao tačku dnevnog reda. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI