Premijer nakon izlaska na slobodu

Novalić poranio na posao: Evo kako će izbjegavati susrete s ministricom Miličević i sekretarkom Kalajdžić

Front 01.06.20, 12:21h

Novalić poranio na posao: Evo kako će izbjegavati susrete s ministricom Miličević i sekretarkom Kalajdžić
Ministar Mandić već svakako određeni period ne prisustvuje sjednicama, jer je na bolovanju, a što se tiče ministrice Jelke Miličević i sekretarke Edite Kalajdžić...

 

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH od jutros u sedam sati na svom je radnom mjestu i nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima.

 

Potvrđeno je to za Radiosarajevo.ba u Novalićevom Kabinetu, gdje su kazali da se premijer pridržava izrečenih mjera.

 

S obzirom da su odlukom Suda BiH Novaliću određene mjere mjere zabrane - sastajanje i kontaktiranje na bilo koji način sa svjedocima Tužilaštva BiH u vezi sa ovim predmetom, a među kojima su članovi i službenici Vlade, novinari su upitali kako će Novalić ispoštovati tu mjeru.


"Ukoliko u četvrtak bude održana sjednica Vlade, njoj neće prisustvovati ministri Jelka Miličević i Vjekoslav Mandić", rečeno je za Radiosarajevo.ba u Kabinetu premijera Fadila Novalića.

 

Kako objašnjavaju, ministar Mandić već svakako određeni period ne prisustvuje sjednicama, jer je na bolovanju.

 

Kada su u pitanju ostale osoba s kojima Novalić ne smije kontaktirati, kao što su ministrica Miličević i sekretarka Vlade Edita Kalajdžić, objašnjavaju da oni, ukoliko na sjednici postoji određena tačka dnevnog reda iz njihovo resora, mogu izostati, te ovlastiti nekloga od pomoćnika.

 

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine odlučio je jučer odbiti prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora premijeru Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku Srebrene maline Fikretu Hodžiću.

 

Oni su na ispitivanje u SIPA-u privedeni u četvrtak, a ročište na kojem su odbrana i Tužilaštvo iznosili argumente za i protiv trajalo je maratonskih, sedam sati. Počelo je iza 20 sati u subotu navečer, a završilo je oko 3 sata ujutro u nedjelju.

 

Sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje nagrade i drugih oblika koristi.

 

U okviru istrage je utvrđeno da su respiratori, koji su nabavljeni posredstvom "Srebrene maline" i koji su plaćeni 10,5 miliona KM, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI