VIDEO/ Semir Efendić - šokantni intervju na Face TV

Ne mislim da je afera 'Respiratori' politički proces... Ni u ludilu ne bih u Narod i pravdu, to je jedino gore od SDA!

Front 30.05.20, 09:42h

Ne mislim da je afera 'Respiratori' politički proces... Ni u ludilu ne bih u Narod i pravdu, to je jedino gore od SDA!
Ako ne budem kandidat SDA na izborima, bit ću kandidat neke, zelene stranke

 

Nijedna firma u svijetu ne bi bila ozbiljno razmatrana da nisu vidjeli da se radi u ime Vlade. Jedina politika SDA je kadrovska politika. Afera “Asim” je početak cijele ove drame!

 

Da sam postao predsjednik KO SDA, ne bih izabrao Seku. Nisam se uvjerio u njene posebne političke kvalitete.

 

Završio si karijeru u SDA, kao i Čampara? Još jedno pitanje o Seki i garantujem da nećeš biti ni kandidat za načelnika?

 

Mislim da ću ja biti kandidat SDA na izborima.

 

Šta ti i Čampara hoćete, rušite Bakira?

 

Nemam plan ni ideju sa Čamparom.

 

Prevljak me je dva dana prije izbora pozvao na kafu i predložio da se povučem, da odustanem. Pitao sam ga zašto. Rekao je da ima uputu s vrha stranke da treba biti on izabran. Bolje je da budem u SDA. SDA će biti puno bolja bez Asima kad se definitivno raskrsti. Ne pitam se puno u SDA. Očekivao sam da u kantonalnom izbornom procesu neće biti miješanja iz vrha stranke, mislio sam da će shvatiti da trebam dobiti podršku.

 

Nezadovoljan sam tim procesom. To nas najviše košta. Očekujem da će organi stranke donijeti odluku o žalbi koju sam uputio. Ne vjerujem da će biti promjena, jer je kantonalni odbor već počeo s radom.

 

Ukoliko organi prihvate moju žalbu, odbor bi morao odstupiti. Moja politička odgovornost je bila da pokušam, vidjevši da nema niko ko bi to mogao dobro raditi. Mislio sam da se i unutar SDA može nešto uraditi.

 

Ne bih se više nikad kandidovao unutar SDA. Ako ne budem kandidat SDA na izborima, bit ću kandidat neke, zelene stranke. Nemam namjeru da se prijavim kao nezavisni kandidat.

 

Ni u ludilu ne bih u Narod i Pravdu, to je jedino gore od SDA. Kad je biran premijer KS, Zvizdić je bio protiv kandidature Konakovića. Konaković puno kritikuje Sebiju, a tad je imao punu podršku da on bude premijer KS. Na kraju je Zvizdić glasao za njega.

 

Uvijek su test izbori. 2009. godine sam kritikovao Sulejmana Tihića. Nakon kongresa prišao mi je Bakir i rekao da sam hrabar momak.

 

Organi stranke rade na jedan način. Najviše sam nezadovoljan kadrovskim izborom. Imenuju neke ljude, a onda direktno nastavljaju komunikaciju s njima.

 

Nisam zadovoljan kadriranjem. Osim toga, ne vidim da postoji politika u oblasti obrazovanja, ekonomije, javnoj upravi.

 

Politika se završi onog momenta kad se izvrše kadriranja. Ovdje ima samo program zaduživanja, to je konstanta u politici. Ne vjerujem da je iko u SDA mogao reći Novaliću da njegov savjetnik ne bude neko ko je do prije tri mjeseca bio u SDP-u.

 

 

(Face.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI