'Dosta je bilo šutnje!'

Lideri opozicije Konaković, Nikšić, Kojović, Hadžibajrić i Hadžikadić u subotu na protestima: Hoće li Sarajlije izaći na ulice?

Front 29.05.20, 17:39h

Lideri opozicije Konaković, Nikšić, Kojović, Hadžibajrić i Hadžikadić u subotu na protestima: Hoće li Sarajlije izaći na ulice?
Predsjednici stranaka Nermin Nikšić, Ibrahim Hadžibajrić, Predrag Kojović i Elmedin Konaković će prisustvovati okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani, poručio je Nikšić

 

 

Stranke na vlasti pokušavaju na svaki mogući način spriječiti održavanje izbora i tako izbjeći neminovan izborni poraz. Svaki glas koji se tome usprotivi pozdravljamo, kazao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

 

Kazao je da će se predsjednici stranaka SDP BiH, NBL-a, Naše stranke, Naroda i pravde odazvati javnom pozivu gospodina Mirsada Hadžikadića da učestvuju u protestnoj šetnji u subotu, 30. maja u 11:55 od Sebilja do Parlamentarne skupštine BiH.

 

- Predsjednici stranaka Nermin Nikšić, Ibrahim Hadžibajrić, Predrag Kojović i Elmedin Konaković će prisustvovati okupljanju kod Sebilja te i na taj način simbolično poslati poruku podrške i zajedničkog djelovanja opozicije u borbi za održavanje izbora koji su Ustavom i zakonima naše zemlje propisani. Pažljivo pratimo razvoj situacije i šaljemo jasnu poruku korumpiranoj vlasti da ćemo na svaki naredni korak koji vodi ka daljem odgađanju izbora organizovati proteste i demonstracije u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. Mostarizacije Bosne i Hercegovine neće biti - poručio je Nikšić.

 

Podsjećamo, iz Platforme za progres su saopćili da su, nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, odlučili mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje!

 

 

- Kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost do sada smo ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera!

 

 

Obilježja, natpisi i transparenti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, koji pozivaju na mržnju i nasilje, su nepoželjni i biće uklonjeni od strane organizatora.

 

Svim pojedincima, nevladnim organizacijama, političkim subjektima, udruženjima koji su pružili podršku u organizaciji mirne protestne šetnje se nesebično zahvaljujemo, a svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora - saopćeno je iz Platforme za progres.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI