akcija 'kristal' - 16 osoba lišeno slobode

Kokain, pištolji, gomila novca, starlete i klijenti... Šta sve piše u izvještaju o razuzdanom krimi derneku u Bijeljini?

Hronika 29.05.20, 14:59h

Kokain, pištolji, gomila novca, starlete i klijenti... Šta sve piše u izvještaju o razuzdanom krimi derneku u Bijeljini?
Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović (Tijana Ajfon), Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića

 

 

 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijeli su izvještaj protiv sedam osoba, uhapšenih u okviru akcije kodnog naziva "Kristal", zbog postojanja sumnje da su umiješani u organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom međunarodno navođenje na prostituciju.


Na teret im se stavlja i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, navođenje na prostituciju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija RS.


Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović (Tijana Ajfon), Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića.


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a su saopćili da nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem utvrđivanja postojanja eventualnih elemenata krivične i prekršajne odgovornosti drugih osoba koje su lišene slobode u okviru ove akcije.


Akciju “Kristal” 27. aprila su proveli policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS.


U izvršenim pretresima u mjestu Suvo polje kod Bijeljine pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te jedan gasni pištolj, tri pancira, te preko 20.000 konvertibilnih maraka u različitim valutama, dok je slobode lišeno 16 osoba.

 

(FENA/ad)

 

BLIN
KOMENTARI