U subotu u Sarajevu

Platforma za progres poziva na proteste: Dosta je bilo šutnje!

Front 28.05.20, 14:52h

Platforma za progres poziva na proteste: Dosta je bilo šutnje!
Svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora - saopćeno je iz Platforme za progres

 

U subotu, 30. maja u 11:55 ili simbolično 5 do 12, Platforma za progres poziva na mirnu protestnu šetnju koja će početi sa Baščaršije (ispred Sebilja) do zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

 

Nezadovoljni radom aktuelne vlasti, prolongiranjem izbora, korupcijom i aferama, iz Platforme za progres žele mirnim putem glasno poručiti: Dosta je bilo šutnje!

 

- Kroz inicijative, prijedloge, saopćenja za javnost do sada smo ukazivali na mnoge probleme u našoj državi i moguća rješenja u čijem kreiranju su učestvovali svi organi Platforme kao i eksperti koji nisu registrovani članovi Platforme. Po svemu sudeći, bezuspješno. Iz tog razloga smo odlučili mirnom protestnom šetnjom poručiti da je moguće imati stabilnu budućnost bez afera!

 

Obilježja, natpisi i transparenti uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, koji pozivaju na mržnju i nasilje, su nepoželjni i biće uklonjeni od strane organizatora.

 

Svim pojedincima, nevladnim organizacijama, političkim subjektima, udruženjima koji su pružili podršku u organizaciji mirne protestne šetnje se nesebično zahvaljujemo, a svi koji se odluče pridružiti našoj protestnoj šetnji dužni su poštovati sve epidemiološke mjere i pravila organizatora - saopćeno je iz Platforme za progres.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI