Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a

Dodik najavio: Vlada RS će sutra tužiti guvernera Centralne banke BiH zbog sredstava MMF!

Front 27.05.20, 19:31h

Dodik najavio: Vlada RS će sutra tužiti guvernera Centralne banke BiH zbog sredstava MMF!
Kazao je da će SNSD podržati sve aktivnosti u Vijeću ministara BiH kako bi se odobrila sredstava da se lokalni izbori održe

 

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) Milorad Dodik najavio je da će Vlada Republike Srpske (RS) već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine, jer nisu raspoređena sredstva od Međunarodnog monetranog fonda (MMF).

 

-Želim da obavijestim javnost da je Republici Srpskoj već stigla na naplatu prva rata kamata na osnovu odobrenog kredita, a ta sredstva još nismo dobili. Zato će Vlada već sutra donijeti odluku da tuži guvernera Centralne banke koji osporava realizaciju – ustvrdio je Dodik danas u izjavi novinarima u Foči.

 

Kazao je da će SNSD podržati sve aktivnosti u Vijeću ministara BiH kako bi se odobrila sredstava da se lokalni izbori održe.

 

- Čim ta odluka dođe od ovlaštenih predlagača, naši članovi Vijeća ministara će tu odluku podržati, ali je očigledno da nema saglasnosti, kao što nema saglasnosti ni oko ove famozne priče u vezi sa raspodjelom sredstava MMF-a, koja već pravi značajne probleme – kazao je on nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a s načelnicima iz Izborne jednice devet.

 

Kazao je i da njegova stranka spremna za izbore i da nemaju nijedan problem za njihovo održavanje, te da je sve do, kako je ustvrdio, "nelegitimno izabrane Centralne izborne komisije BiH".

 

- Zastoji nisu do SNSD-a nego do nelegalnog, nelegitimnog izbora Centralne izborne komisije i ukoliko ta komisija ostane, onda to pretenduje da izbori budu nelegalni - dodao je lider SNSD-a.

 

(FENA/md)

 

BLIN
KOMENTARI