Ubila ljubavnika nakon fatalne svađe

Nastavljeno suđenje Suniti Hindić: Šta su rekli Ivankovićeva supruga, sin i svjedoci?

Hronika 27.05.20, 13:55h

Nastavljeno suđenje Suniti Hindić: Šta su rekli Ivankovićeva supruga, sin i svjedoci?
Dok tužiteljstvo tvrdi da se radilo o ubistvu s predumišljajem, odbrana tvrdi da je riječ o ubistvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja

 

Pred Županijskim sudom u Mostaru u srijedu je nastavljen glavni pretres u kaznenom predmetu protiv optužene 22-godišnje Sunite Hindić, a zbog kaznenog djela ubistva Nine Ivankovića, vlasnika motela ‘Villa Ivanković’ u mjestu Buna kod Mostara, a koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine, piše Dnevni list.

 

Predsjednik sudskog Vijeća sudac Elis Sultanić je otvorio zasjedanje te objasnio da, ukoliko se glavna rasprava koja je bila odložena drži pred istim Vijećem, rasprava će se nastaviti, a predsjednik Vijeća će ukratko iznijeti tijek ranije glavne rasprave.

 

Postupajuća tužiteljica u ovom predmetu Tanja Marčinko i braniteljica optužene Hindić, odvjetnica Nada Dalipagić, već su se na ranijoj raspravi izjasnile da nemaju primjedbi na sastav Vijeća. Podsjetimo da je prethodno na glavnom pretresu tužiteljica  Marčinko pročitala optužnicu, tvrdeći da se radi o ubistvu s predumišljajem, a braniteljica Dalipagić je dala odgovor na optužnicu istaknuvši da optužena nije počinila ubistvo s predumišljajem, nego da se radi o nesretnom slučaju, a što odbrana pravda ponašanjem optužene nakon ubistva.

 


Na današnjem glavnom pretresu u svojstvu oštećenih su saslušani supruga i sin nastradalog Nine Ivankovića, te su isti zatražili kazneni progon, osuđujuću presudu, optužene Sunite Hindić, a prema istoj su postavili i imovinsko-pravni zahtjev koji će naknadno precizirati. Iako je bila mogućnost nagodbe, na istu obitelj ubijenog nije pristala.

 

Pozvani svjedoci u ovom predmetu, Igor Soldo i Miro Perić, saslušani su izravno od strane tužiteljice i unakrsno od strane odbrane. Ovi navedeni svjedoci nisu bili neposredni svjedoci događaja, nego su potvrdili da ih je nepoznati čovjek pozvao dok su pili kavu ispred kafića koji je u blizini Ville Ivanković te im rekao da je nastradao Nino Ivanković. Oni su potvrdili da je ubrzo nakon događaja došla policija i hitna pomoć. 

 

Nastavak glavnog pretresa odgođen je za 4. juna 2020. godine kada će tužiteljstvo nastaviti sa saslušanjem svjedoka optužbe.

 

Podsjetimo da je ovaj događaj šokirao mostarsku regiju, a suđenje u ovom predmetu, u kojem se do u detalje opisuje strastven odnos optužene i ubijenog ostavlja mučan trag. Pojedinosti u ovom slučaju kao i sami čin ubistva, barem sudeći prema riječima i tužiteljstva i odbrane, govore o ispadima ljubomore, strasti i afektivnim scenama, svijetu droge, alkohola i više nego sumnjivog morala u kojem se našla ova 22-godišnja djevojka, koju su mediji često nazivali, bh. starletom.

 

I tužiteljstvo i odbrana suglasni su da postoje činjenice da je optužena bila u ljubavnoj vezi s ubijenim.

 

Dok tužiteljstvo tvrdi da se radilo o ubistvu s predumišljajem, odbrana tvrdi da je riječ o ubistvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja. Ukoliko optužena  Hindić bude osuđena za kvalifikaciju kojom je tereti tužiteljstvo, mogla bi dobiti i do 20 godina zatvora, a ukoliko sud uvaži tvrdnje odbrane, ta kazna zatvora mogla bi iznositi pet godina. Dodatna otežavajuća okolnost za optuženu Hindić je i zahtjev za odštetom koji je najavljen od strane obitelji ubijenog.

 

Podsjetimo, iznoseći optužnicu protiv Sunite Hindić, tužiteljica Tanja Marčinko je navela da je ista ubila Ivankovića oko 7 sati ujutro i to nakon kobne prepiske SMS-ovima s ubijenim. Kobnom događaju, po riječima tužiteljice, uslijedila je svađa Hindić i Ivanković, a što je zabilježeno i SMS porukama. Nakon što je, prema tužiteljstvu, Hindić s posljednjeg kata Ville Ivanković sišla u prizemlje i nepozvana ušla u sobu 101, u kojoj je bio Ivanković, ista je na njega počela galamiti. 

 

“Da bi ponovo nakon kraće verbalne svađe, uzela pištolj marke CZ, cal. 7,65 mm, koji se nalazio u Nininoj sobi, a u koju sobu je ista povremeno dolazila, zatim repetirala pištolj i okrenula ga prema Nini Ivankoviću, koji se nalazio licem okrenut prema njoj i u tom trenutku, iako svjesna svog djela, htijući ga usmrtiti, ispalila iz blizine jedan hitac iz pištolja u njegovom pravcu, nanijevši mu na taj način prostrijelnu ranu u predjelu unutarnje strane lijevog ramena… što je prouzročilo nasilnu smrt oštećenog na licu mjesta”, optužba je koja tereti Sunitu Hindić za  ubitvo s predumišljajem.

 

Odbrana tvrdi da je optužena nakon međusobnog naguravanja s Ivankovićem, on njoj izvadio pištolj iz noćnog ormarića govoreći joj „Riješi više ovo sve“ , te da je slučajno ispalila jedan metak iz pištolja i potom vidjela da je oštećeni pogođen. Nakon toga, prema svjedočenju Hindić, oštećeni joj je rekao da ide tražiti pomoć, a ona je pozvala hitnu pomoć i zvala po hodniku želeći pružiti pomoć nastradalom.

 

Kao olakšavajuću okolnost, odbrana je navela da je Hindić pozvala Hitnu pomoć kao i sve prisutne u tom ugostiteljskom objektu da pomognu nastradalom, a da je lomove nogu zadobila uslijed straha i šoka kao i zbog prijetnji prisutnih u ovom ugostiteljskom objektu te da nije željela bježati, ali da je išla svojim roditeljima, radi pomoći i podrške i sama se predala policiji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI