video/ na površini od 18.000 metara kvadratnih

Nema šta nema: BiH dobija najsavremeniji prodajni centar u regionu, pogledajte kako će izgledati

Biznis Klub 27.05.20, 13:49h

Nema šta nema: BiH dobija najsavremeniji prodajni centar u regionu, pogledajte kako će izgledati
Ideja je da se pored dnevne, sedmične i vikend kupovine, kupcima omogući da kvalitetno provedu cijeli dan sa svojom porodicom


U Bosanskoj Gradišci se uskoro otvara najsavremeniji prodajni centar u regionu, najavljuju investitori. Centrum Retail Park na 18.000 m2 predstavit će do sad neviđenu ponudu svjetskih marki sa aktuelnim kolekcijama odjeće i obuće.

 

Osim ponude sportske i modne odjeće, drogerijskih i tehničkih roba, velikog Pet i Vrtnog centra, ponudu će činiti i sve za gradnju, opremanje i uređenje doma.

 

Retail park nalazit će se na putnom pravcu koji direktno vodi od graničnog prelaza sa EU. Izgradnja Retail parka kompanije Centrum će otpočeti ove godine a u funkciji će biti u drugoj polovini 2021. godine.

 

Pored poznatih svjetskih brendova koji dolaze u Bosansku Gradišku, u žiži interesovanja je i dodatni sadržaj koji će Centrum retail park omogućiti.

 

 

U okviru kompleksa nalazit će se igraonica i multifunkcionalni prostor predviđen za animiranje najmlađih, gdje je planirano organizovanje rekreacijskih, edukativnih i kulturnih manifestacija za djecu i odrasle.

 

Kafići i restoran sa raznovrsnom gastronomskom ponudom svojom uslugom pružit će osvježenje i predah od zabave i šopinga.

 

Ideja je da se pored dnevne, sedmične i vikend kupovine, kupcima omogući da kvalitetno provedu cijeli dan sa svojom porodicom.

 

Centrumov Retail Park jedini je prodajni centar ove vrste u Bosni i Hercegovini, povezan sa autoputem Beograd-Zagreb, te od Zagreba do Slavonskog Broda ne postoji slično mjesto koje je objedinilo šaroliku asortimansku ponudu sa zabavnim sadržajem.

 

– Otvaranje novih radnih mjesta i prilika za zaposlenje velikog broja građana, umanjit će odliv naših ljudi u inostranstvo u potrazi za zaposlenjem. U periodu kada treba uložiti napor u oporavak od situacije izazvane pandemijom, ovaj projekat će se pokazati izuzetno društveno korisnim. Ništa manje bitan nije i sadržaj koji će ovaj centar ponuditi građanima. Od mogućnosti kupovine svega potrebnog za jedno domaćinstvo i porodicu, do zabavnog sadržaja koji ovaj park nudi, kao i doprinosa uređenju saobraćajnog prilaza gradu, Bosanska Gradiška se od jednog grada razvija u centar dešavanja ove regije – napominje Zoran Adžić, gradonačelnik Bosanske Gradiške.

 

(Biznis.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI