FOTO/ NEĆE PROĆI NEOPAŽENO

Nakon 20 godina, opet na našem tržištu: Sarajevska pivara ponovo proizvodi pivo Löwe

Biznis Klub 27.05.20, 12:40h

Löwe smo napravili po originalnom receptu po kojem je „kuhano“ prije skoro 20 godina, i vjerujemo da će svi oni koji ga se sjećaju biti jako zadovoljni - rekao je direktor Sarajevske pivare d.d. Azur Mandžuka

 

 


Sarajevska pivara d.d ponovo je proizvela svijetlo lager pivo Löwe. Löwe se u ovoj najstarijoj fabrici u BiH proizvodilo prije skoro 20 godina i zbog svog kvaliteta nagrađeno je srebrnim medaljama na takmičenjima Monde Selection 2003. godine u Briselu i 2004. godine u Amsterdamu.

 
- Često smo dobijali upite kada ćemo ponovo početi proizvoditi Löwe i odlučili smo da udovoljimo željama ljubitelja piva. Löwe smo napravili po originalnom receptu po kojem je „kuhano“ prije skoro 20 godina, i vjerujemo da će svi oni koji ga se sjećaju biti jako zadovoljni - rekao je direktor Sarajevske pivare d.d. Azur Mandžuka.


Pivo Löwe je proizvedeno u ograničenim količinama, a dostupno je u povratnoj staklenoj boci od 0,5 l. U Sarajevskoj pivari ističu da Löwe zasigurno neće proći neopaženo, kako među poznavaocima ovog piva, tako i među onima koji su voljni probati nešto novo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI