IZJAVA DANA/ Kod mene nema ni po babi ni po kumovima

Pecikoza: 'Merlin i Hari nisu zainteresovani da vode Službu za zapošljavanje KS, a gospođi Edini ne znam ni prezime...'

Front 26.05.20, 21:19h

Pecikoza: 'Merlin i Hari nisu zainteresovani da vode Službu za zapošljavanje KS, a gospođi Edini ne znam ni prezime...'
Novi direktor Službe za zapošljavanje KS trebao bi biti kadar kojeg će postaviti Fahrudin Pecikoza, inače član i zastupnik SBB-a u Skupštini KS

 

 

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo uskoro bi trebala dobiti nove čelnike. Naime, Vlada Kantona Sarajevo nije usvojili njihov izvještaj i sasvim je izvjesno pokretanje smjene direktora.


Direktor Službe za zapošljavanje KS trebao bi biti kadar kojeg će postaviti Fahrudin Pecikoza, inače član i zastupnik SBB-a u Skupštini KS.


- Kod mene će biti ono što sam obećao. Postoji konkursna procedura i ko bude najbolji, on će biti direktor. Za v.d. direktora bit će postavljena jedna gospođa Edina. Ne znam kako se preziva. Vidio sam je jednom u životu i nisam ni imao koga, niti sam razmišljao o tome dok nije došlo pismo od Igora Kamočaja, kojeg također ne poznajem, ministrici Jasni Agić. Čuo je navodno da će Edina biti v.d. direktor i žalio se ministrici i naveo kako ja postavljam Edinu i da se njemu svetim. Kada je stiglo to pismo, rekao sam: "Ovo je pismo najbolja preporuka i dajte da upoznam tu ženu" – kaže za Faktor Fahrudin Pecikoza.


Kantonalni zastupnik ističe da će ona biti v.d. direktor, jer je stručan kadar i zaposlena je u Službi za zapošljavanje KS.


- Kada sam bio i u vladajućoj šestorki, insistirao sam na tome da direktor Službe za zapošljavanje KS bude onaj ko bude najbolje rangiran na konkursu. Svi su mi rekli bravo i onda su postavili Nermina Pećanca. Muhamed Bekto je prošli put bio najbolje rangiran i on je trebao obavljati tu funkciju. Kod mene nema ni po babu ni po stričevima. Nemam potrebe da nekome nešto štelim. Svi moji su drugovi etablirani. Kumovi su uspješni. Dino Merlin i Hari Varešanović, i sumnjam da su zainteresovani da vode Službe za zapošljavanje KS ili neku drugu instituciju. Na kraju krajeva, odluke se donose dogovorom unutar SBB-a i sve odluke mora potvrditi naš šef Kluba Zvonko Marić kojeg smo izabrali da to radi – zaključuje na kraju Pecikoza.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI