'Naginje i lijevo i desno'

Da li je većina u KS na klimavim nogama: Za koga se tvrdi da je 'nesigurna ruka'?

Front 26.05.20, 16:03h

Da li je većina u KS na klimavim nogama: Za koga se tvrdi da je 'nesigurna ruka'?
Šta znači opoziciono djelovanje, ako imam drugačije razmišljanje i ako djelujem, pokušavam čak i unutar svog da pridobijem ljude za svoj stav koji tamo iznosim

 

Spekuliše se da aktuelna većina u Skupštini Kantona Sarajevo nije stabilna, te da se nazire smjena aktuelne Vlade Kantona Sarajeva, piše Faktor.

 

Iz SDA nisu željeli komentarisati takve navode.

 

S druge strane, zastupnik SBB-a Zvonko Marić kazao je da odgovor na to pitanje ne može sa sigurnošću reći, ali "da ne zna kome je koalicija na klimavim nogama".

 

- To je očigledno svojevrsni spin, ja to ne vidim. Vidim po načinu na koji mi glasamo i ne znam šta to nije prošlo zahvaljući nekim disonantnim tonovima unutar parlamentarne većine. I ja sam kritiziram ukazujući na ono što nije dobro. Ukazujući na ono što nije dobro, ja ne želim da budem pokriće za ono što je nekvalitetno i da budem svojevrsni paravan. Kritiziram i imam pravo na to, to je demokratija – kazao je Marić.

 

Dodaje da, ukoliko ne postoji parlamentarna većina, "neka se sruši ova Vlada pa da vidimo".

 

- To su pobornici jednoumlja koji tvrde i misle da se ne smije kritizirati što nije dobro i imati svoje mišljenje. Ja mislim da je to vrijeme daleko iza nas. I u prošlom mandatu su za mene tvrdili da sam ja u neku ruku opozicionar jer djelujem opoziciono. Šta znači opoziciono djelovanje, ako imam drugačije razmišljanje i ako djelujem, pokušavam čak i unutar svog da pridobijem ljude za svoj stav koji tamo iznosim. U svom klubu želim da pridobijem njihovo mišljenje argumentirajući ono što zastupam – pojašnjava Marić.

 

S obzirom na to da su se počela spominjati i konkretna imena zastupnika koji su, navodno, nezadovoljni, a čine većinu u Skupštini, Marić kaže "neka istupe, pa da se vidi".

 

Jedan od zastupnika za kojeg se spominje da je "nesigurna" ruka je i Fahrudin Pecikoza, te da on "naginje i lijevo i desno", dok Marić te navode negira.

 

- Maloprije je Pecikoza bio kod mene, ako ljudi kažu da ide lijevo i desno, ja kažem kao Dino Merlin, Pecikoza ide sredinom. Što se njega tiče, on je jedini koji ovdje razmišlja i o lokalnim izborima, čak i o svojoj kandidaturi na nekoj od listi – kazao je Marić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZNI/dg)

BLIN
KOMENTARI