Promjene na bh. tržištu

Bingo želi kupiti FIS, evo šta na to kaže Pero Gudelj

Biznis Klub 26.05.20, 15:45h

Bingo želi kupiti FIS, evo šta na to kaže Pero Gudelj
Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije sada su potvrdili iz kompanije Bingo

 

Kompanija Bingo Tuzla zainteresovana je za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez, saznaje BiznisInfo. Podsjetimo da je su suvlasnici FIS-a Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj, koji imaju po 50 posto kapitala.


Podsjetimo, također, da je Gudelj krajem prošle godine otkrio da je spreman prodati svoju polovinu vlasništva.

 

Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo su sada potvrdili iz kompanije Bingo.

 

– U skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski  potencijali kao sastavni dio strategije – kazala je Tatjana Paunoski, rukovoditeljica službe marketinga firme Bingo.

 

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću “za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama”.

 

– Bingo će u skladu sa strategijom razvoja nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije – kazala je Paunoski.

 

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

 

– Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju – kaže sada Gudelj za BiznisInfo.

 

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresovan.

 

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – zaključuje Gudelj.

 

Na pitanje u kojoj fazi je proces i da li mogu kazati koji od dva suvlasnika FIS-a je zainteresovan za prodaju, iz službe za odnose sa javnošću FIS-a kažu:

 

– Tokom protekle godine, suvlasnik FIS-a, gospodin Pero Gudelj je u medijima izjavio da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u kompaniji. Vjerojatno, vođeni tom informacijom, u kompaniji Bingo su iskazali interes za kupovinom. Međutim, u ovom trenutku ne postoje otvorene realne aktivnosti koje bi mogle dovesti do promjene vlasničke strukture – kazala je Dijana Brkan, voditeljica marketinga u FIS-u.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI