bogata karijera

Bh. manekenka Dalila Tufo-Konjhodžić otkrila koji joj je privatni događaj iz korijena promijenio život

ŽENA iN 26.05.20, 14:21h

Bh. manekenka Dalila Tufo-Konjhodžić otkrila koji joj je privatni događaj iz korijena promijenio život
Široj javnosti poznata je nakon pojavljivanja u spotovima naših poznatih pjevača Halida Bešlića i Mirze Selimovića

 

Jedna od najtraženijih bh. manekenki zasigurno je Sarajka Dalila Tufo-Konjhodžić. Postigla je veliki uspjeh kako u BiH, tako i u inozemstvu. Njen manekenski put išao je od Sarajeva, preko Istanbula, Dubaija, Milana, Pariza i opet je doveo u njen rodni grad, gdje trenutno živi sa suprugom Jasminom.

 

Široj javnosti poznata je nakon pojavljivanja u spotovima naših poznatih pjevača Halida Bešlića i Mirze Selimovića. Za magazin Azra, Dalila je otkrila koja knjiga ju je osvojila, omiljeni film, seriju, koju muziku sluša, ali i događaj koji joj je promijenio život

 

Knjiga

Moja omiljena knjiga je bh. književnice Nure Bazdulj-Hubijar „Naše, međutim je rat“. Navela bih jedan citat koji me naročito dojmio i smatram da će objasniti zašto mi je upravo ova knjiga najdraža: „ Najtragičnije je ostati amputirane duše“.

 

Film

Kako  mnogo volim Tursku, tako da je i moj omiljeni film iz te zemlje, a zove se „Sadece sen“. Radnja filma je o bivšem bokseru koji se zaljubio u slijepu ženu i počeo graditi novi život, ali njegova nasilna prošlost se vraća, da bi ih oboje ugrozila. No, na kraju su pobijedili sve nedaće i pokazali kako ljubav može nekome promijeniti život.

 

Serija

Baš kao i filmove, pratim i turske serije. Trenutno pratim, i mislim da je ona moj favorit, seriju naziva „Djevojka sa sela“. Ona je zanimljiva, vesela, smiješna, realna i pomalo tužna, sve u jednom.

 

Muzika

Slušam apsolutno sve  i to se mijenja iz dana u dan, ali ipak bih izdvojila za svoje omiljene pjesme one u čijim spotovima sam se pojavljivala. Za njih me vežu lijepe uspomene i zato one moraju ići u omiljene. To su pjesma „Nemam kome“ Mirze Selimovića, zatim „Taman je“ Halida Bešlića i „I love you“ Khaleda Fouada.

 

Događaj

Znam da mnogi izdvajaju i pišu o omiljenim svjetskim ili domaćim događajima, ali ja bih izdvojila jedan iz privatnog života, a to je moje vjenčanje. To je bio dan kada sam se udala za čovjeka svog života. Taj dan je zasigurno bio moj omiljeni i najsretniji događaj u životu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI