Stranka krajnjeg centra

Ozvaničen početak rada nove političke stranke u BiH, osnivač je donedavni član SDS-a

Front 25.05.20, 21:07h

Ozvaničen početak rada nove političke stranke u BiH, osnivač je donedavni član SDS-a
Mićić je naveo da je ova stranka za evropski put, kao i da "prioritet budu obični ljudi"

 

 

Lider Stranke demokratske Srpske Semberija (SDSS) Mićo Mićić ozvaničio je danas u Bijeljini početak rada ove stranke čiji cilj će biti napredak tog dijela Republike Srpske, saopštila je Srna.

 

Mićić je naveo da će ovo biti stranka krajnjeg centra, da u svom nazivu ima demokratska jer želi da bude privržena nacionalnim interesima, da su prioritet interesi Republike Srpske, a poseban prioritet Semberija i planovi za nju.

 

"Veoma je važno da imamo podršku matice Srbije, sa kojom saradnja postoji i veoma je neophodna bez obzira koja politička stranka je najbitnija u Srbiji. Ne smije postojati nikakvih barijera na Drini, na granici sa Srbijom", rekao je Mićić na prijemu za novinare i predstavnike stranaka sa područja Bijeljine.

 

On je dodao da stranka ima blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve.

 

Mićić je naveo da je ova stranka za evropski put, kao i da "prioritet budu obični ljudi".

 

"Želimo ne da pričamo, nego da radimo, nećemo biti ni politička stranka koja dijeli ljude, nego želimo da budemo stranka koja okuplja sve političke subjekte oko jednog cilja", rekao je Mićić.

 

mico-micic

 

Mićić kaže da je upravo zbog toga potpisao sporazum sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, te naglasio da je opredjeljenje stranke da sarađuje sa Vladom Republike Srpske i Savjetom ministara.

 

"Petnaest godina mog političkog djelovanja govori da djelovanje bez saradnje sa institucijama Republike Srpske i BiH, ne može dati napredak Semberiji. Valjda zbog toga i zbog tih ciljeva postoji politika", dodao je Mićić.

 

Govoreći o razlozima formiranja nove stranke, Mićić, koji je donedavni član SDS-a, rekao je da to nije uradio iz ličnih interesa, niti iz nazadovoljstva, te podsjetio da je bio jedan od prvih ljudi koji je ispred bivše stranke kandidovan za gradonačelnika.

 

"Problemi su nastali kada je riječ o cilju mog političkog djelovanja i mojoj budućnosti u stranci. Dio SDS-a bio je protiv da se sarađuje sa svima, pogotovo sa Dodikom, a ja sam mislio da bez saradnje na svim nivoima nema pravog napretka u svim projektima koje smo planirali da uradimo u našem gradu", kaže Mićić.

 

Prema Mićićevim riječima, takva isključivost dovela je do toga da se morala osnovati nova stranka, novi politički subjekat koji želi da sarađuje sa svima.

 

"Pred nama su bila dva izbora – da napravimo široku koaliciju za koju sam u startu imao podršku od višeg rukovodstva SDS-a i drugi je da se interesi podrede isključivosti nesaradnje sa SNSD-om, a zbog tog nerazumijevanja ja sam isključen iz te stranke i došao sam u situaciju da radim ovo što danas radim", rekao je Mićić.

 

On je istakao da je potpuno siguran da je njegov izbor pravilan.

 

"Svjestan sam svih teškoća, ali i toga da se sa saradnicima i građanima može mnogo toga uraditi. Jedini i pravi cilj nam je saradnja sa svima, napredak Semberije i projektima koji su joj neophodni", rekao je Mićić.

 

Mićić je na saradnju za dobrobit Semberije pozvao političke subjekte i sve oni koji žele dobro ovom kraju, među kojima i medije.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

BLIN
KOMENTARI