Uživo/ Korona virus BiH

Sarajevo bez novozaraženih: Osam novih pozitivnih u FBiH, u RS 13

Hronika 23.05.20, 10:10h

Sarajevo bez novozaraženih: Osam novih pozitivnih u FBiH, u RS 13
Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Banje Luke, po dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića, i po jedna osoba je iz Dervente, Bosanske Dubice i Prnjavora

 

11:02 - Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u protekla 24 sata testirano je 287 osoba, od kojih nijedna nije pozitivna na koronavirus.

 

Trenutno je jedan aktivan slučaj u KS, a i dalje  nema pacijenata na bolničkom liječenju.

 

Izliječene su 102 osobe, četiri strana državljana su izmještena na liječenje izvan BiH, dok je šest osoba, nažalost, preminulo od posljedica ove bolesti, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

11:00 - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, entitetu u Bosni i Hercegovini, u posljednja 24 sata broj oboljelih od koronavirusa povećan je za još 13 slučajeva.

 

U Institutu za javno zdravstvo RS-a, Univerzitetskom kliničkom centru RS-a i Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini, izvršeno je testiranje 524 laboratorijska uzorka.

 

- Riječ je o osam žena i pet muškaraca. Tri žene su srednje životne dobi i pet žena je starije životne dobi. Pet muškaraca je srednje životne dobi - saopćeno je a novi koronavirus potvrđen je kod 13 osoba. iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

 

Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Banje Luke, po dvije osobe su iz Mrkonjić Grada i Teslića, i po jedna osoba je iz Dervente, Bosanske Dubice i Prnjavora.

 

Šest osoba je imalo kontakt sa prethodno potvrđenim slučajevima. Jedna osoba je hospitalizovana, dok će ostale biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama.

 

- Do sada je u RS-u potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 737 osoba, a testirano je ukupno 24.012 osoba - navodi se u saopćenju.

 

09:14 - Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u posljednja 24 sata testirao je 548 uzoraka na COVID-19.

 

Među testiranim uzorcima je jedan pozitivan na retestiranju, radi se o uzorku iz Bihaća.

 

Osam je novih zaraženih koronavirusom, jedan iz Trnova i sedam iz Tešnja, potvrdila je za Faktor prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

 

U Bosni i Hercegovini je do sada više od 2.370 zaraženih koronavirusom, od toga je 1.614 izliječenih. U trenutku smrti 141 osoba je bila pozitivna na COVID-19.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI