nadležni da istraže aferu s pranjem novca

DF: SDP srlja iz afere u aferu, zbog toga DF optužuju za tuđe lopovluke i služe se jezikom HDZ-a

Front 22.05.20, 20:36h

DF: SDP srlja iz afere u aferu, zbog toga DF optužuju za tuđe lopovluke i služe se jezikom HDZ-a
S obzirom da je predsjednik SDP-a javno priznao da je SDP sarađivao, istina putem posrednika, sa kompanijom oko koje se plete cijela afera, nadležni organi do kraja moraju rasvijetliti SDP-ovu povezanost s tom kompanijom - navode iz DF-a

 


Demokratska fronta poziva nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca koja danima potresa Hrvatsku, a u kojoj su privođeni visoki zvaničnici HDZ-a Hrvatske.

 

S obzirom da je predsjednik SDP-a javno priznao da je SDP sarađivao, istina putem posrednika, sa kompanijom oko koje se plete cijela afera, nadležni organi do kraja moraju rasvijetliti SDP-ovu povezanost s tom kompanijom.

 

Očito je da SDP zbog politike trenutnog rukovodstva, srlja iz afere u aferu. Još nije ni razriješena afera zvana ", tramvajske stanice" a SDP se našao na tračnicama regionalnog kriminala, i to sve zahvaljujući neodgovornom rukovodstvu ove partije i interesima uske grupe pojedinaca u SDP.


To međutim, objašnjava razloge zbog kojih iz ove partije u kontinuitetu prozivaju DF za tuđe lopovluke sa kojima DF nema nikakve veze, a javnosti postaje jasnije zbog čega se neki od rukovodećih kadrova SDP-a BiH služe upravo onom političkom terminologijom koja je svojstvena HDZ-ovima, kada govore o DF-u a naročito o predsjedniku Komšiću.

 

Kakve su veze SDP-a sa pomenutim aferama o kojima pišu mediji, to treba da istraže nadležni organi - navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI