Poslije objave videa

Akcija SIPA-e: Uhapšen muškarac nakon prijetnji kardinalu Puljiću preko YouTubea

Hronika 19.05.20, 13:59h

Akcija SIPA-e: Uhapšen muškarac nakon prijetnji kardinalu Puljiću preko YouTubea
Radi se o Harisu Pendiću koji na Youtubeu objavio video u kojem je, između ostalih, prijetio kardinalu Vinku Puljiću, a nakon održane mise blajburškim žrtvama u Sarajevu proteklog vikenda

 


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u Mostaru uhapsili jednu osobu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti" i "izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

 

Postupajući po naredbi Županijskog tužiteljstva Mostar, policijski službenici SIPA-e, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, poduzeli su mjere i radnje s ciljem dokumentiranja navedenih kaznenih djela koja se odnose na prijetnje upućene prema više osoba posredstvom YouTube kanala, javlja N1.

 

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajuće izvješće, biti predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Mostar.

 

Kako je potvrđeno za N1, radi se o Harisu Pendiću koji na Youtubeu objavio video u kojem je, između ostalih, prijetio kardinalu Vinku Puljiću, a nakon održane mise blajburškim žrtvama u Sarajevu proteklog vikenda.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI