Video/ Pogledajte

Bend Činčila je objavio novi spot za pjesmu 'Gdje mi je glava'

DEPO CLUBBING 18.05.20, 11:13h

Bend Činčila je objavio novi spot za pjesmu 'Gdje mi je glava'
Snimanje spota i režiju potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak

 

Sarajevski alternativni bend Činčila je objavio novi video spot "Gdje mi je glava", pod etiketom izdavačke kuće Lampshade Media. 


Tema pjesme se bavi savremenim čovjekom i njegovom potragom za duhovnom transformacijom. Pjesma postavlja univerzalno pitanje, "Gdje nam je glava", što se metaforički odnosi na to, jesmo li uopšte svjesni sebe, svojih djela i okruženja u kojem živimo. Stihovi: "Gdje mi je glava, ko u njoj spava i ko je upravlja", upućuju na lično preispitivanje, da li uopšte imamo kontrolu nad sopstvenim mislima i djelima, budući da živimo u sistemu koji nameće svoje vrijednosti, oblikuje stil života, pa time i svijest čovjeka.


Pjesmu nadopunjava i karakterističan video spot, koji prikazuje individualca koji putuje iz urbane u prirodnu sredinu, te se tokom svog putovanja zaustavlja unutar devastiranih prostora, koji su refleksija mračne prošlosti ovog podneblja. On ih napušta i kreće se ka prirodnom staništu, što simbolizira pročišćenje i pronalazak duhovnog mira.


Frontmen benda Vanja Solaković je izjavio: "Došli smo do momenta u kojem je čovjek na ivici vlastite egzistencije, živjeli smo "bez glave", zanemarujući osnovne prirodne principe. Nadam se da će čovječanstvo nakon ove krize krenuti u pravom smijeru".


Snimanje spota i režiju potpisuje Romano Kuduzović, dok je CGI composting radio Admir Šljivnjak.


Mix i mastering je radio Haris Saračević, a zvuk je snimao Kemal Sulejmanović.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI