nakon što su pretučene bh. karatistkinje

Senad Šepić: Ova zemlja nikada nije bila, niti će biti utočište nasilnicima, ovaj čin mora doživjeti hitan sudski epilog!

Front 17.05.20, 11:47h

Senad Šepić: Ova zemlja nikada nije bila, niti će biti utočište nasilnicima, ovaj čin mora doživjeti hitan sudski epilog!
- Na ovo šutati i stajati po strani nećemo. Ovo ne smije biti društvo u kojem se ovakve stvari dešavaju i tolerišu. Pozivamo nadležne da žurno reagiraju, sankcionišu i javnost upoznaju o rezultatima - izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka

 

 

Nezavisni blok USK osuđuje nasilje nad dvije reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, Emom i Enom Selman, koje je sramno počinjeno u Ključu.


- Na ovo šutati i stajati po strani nećemo. Ovo ne smije biti društvo u kojem se ovakve stvari dešavaju i tolerišu. Pozivamo nadležne da žurno reagiraju, sankcionišu i javnost upoznaju o rezultatima - izjavio je tim povodom Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.


Ova zemlja nikada nije bila niti će biti utočište nasilnicima. Naše dvije reprezentativke su ponos Ključa, ponos cijele Krajine i Bosne i Hercegovine. Ovaj čin mora doživjeti hitan sudski epilog koji će drugima biti opomena da nasilnički ne smiju razmišljati, a kamo li počiniti ovakvo i slično ponašanje.


Jedna od djevojaka je hrabro iznijela ime i prezime počinitelja, a činjenica da je javno objavila fotografije koje potvrđuju fizičko zlostavljanje, dovoljno je ohrabrenje i poziv svim ženama da nikada i nigdje ne taje nasilje koje je počinjeno nad njima.


Stop nasilju nad ženama! - poručuje Nezavisni blok USK u svom saopštenju.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI