VIDEO/ ADVOKAT KOLIĆ O 'RESPIRATORIMA' IZ SVIH UGLOVA

Sve je izrežirano, laž! Fikret je htio ispasti faca... Tvrdim da u ovoj aferi nema kriminala ni Novalića, ni Jelke Milićević!

Front 16.05.20, 08:55h

Sve je izrežirano, laž! Fikret je htio ispasti faca... Tvrdim da u ovoj aferi nema kriminala ni Novalića, ni Jelke Milićević!
Solak je u ozbiljnim zdravstvenim problemima, pogađa ga ova afera, teško podnosi sve ovo... Ja sam veoma ozbiljan advokat... Tako govori Kadrija Kolić koji je u sinoćnjem izdanju Centralnog dnevnika odgovarao na brojna pitanja vezana za kupovinu 100 kineskih respiratora, slučaj čije se raspetljavanje očekuje narednih dana

 

Imam i 13% dionica u fabrici municije i oružja u Goraždu! Godišnji promet fabrike je oko ‪20.000.000‬ KM! Oni koji misle da će me ovim biznisom ucijeniti da se povučem iz predmeta Solak, onda oni mene ne poznaju! Firma Patrio iz Visokog nije moja, to je budalaština i laž. Vlasnik je Sulejman Abazović, poznajem ga, bio je službenik u OS BiH! 


Senad: Sjedišta i firme Patrio i Vaše firme KM Trade su u Visokom, jeste li na istoj adresi ili ste komšije?


Ne, nismo! Apsolutna je laž da je Solak dao posao firmi Patrio ili bilo kome drugom pod mojim utjecajem, sve lažu! Salčin je na sjednici Vlade FBiH rekao jedno, a poslao je e-mail sa uputama ustanovama u kojem je pisalo drugo, rekao je da se oprema može kupovati mimo Zakona o javnim nabavkama. Evo e-maila, ekskluzivno objavljujem ovaj dokaz, Salčin se nije ograđivao! Ugovor o kupovini respiratora zaključen je 3. aprila, kada je pandemija koronavirusa bila na vrhuncu, kada je bilo najkritičnije i narudžba je bila nužna i opravdana! Tražio sam od Suda i Tužilaštva da pretresu, provjere i pretraže knjige dvije federalne institucije, nisu to uradili, a mene zanima samo interes mog klijenta!


Neću dozvoliti da se vodi selektivna istraga, sve ću uraditi da se vodi prava istraga! Zavod za javno zdravstvo FBiH, Davor Pehar je naredio kupovinu respiratora, imam njihovu narudžbenicu!


Senad: Pehar kaže da nema veze s tim? 


Dovedite mi ga u studio, pa ću mu ja reći da li ima ili nema veze, evo ekskluzivno objavljujem narudžbenicu koju je on potpisao 25. marta!

Pehar je Solaku poslao narudžbenicu i naredio mu da kupi 300 respiratora jedne vrste i 250 respiratora druge vrste! Vrijednost ukupne opreme koju je tražio Zavod je 150 miliona KM ili eura, sad nisam siguran! 


Senad: Ali nema pečata na ovom dokumentu i zašto je napisan na engleskom? 


I ne treba pečat, e-mail je pečat, dosta!
Ne znam zašto je dokument na engleskom, pitajte Davora! Ovo je bila naredba Solaku, on ju je morao ispoštovati! Peharu je ovo zakonska naredba, a pitanje za njih je zašto su tražili svu ovu opremu? 
Fikret Hodžić je hrabar momak, odvažio se, ušao u biznis, a u tom momentu niko nije nudio 100 respiratora na tržištu BiH, ušao je u rizik, a mišljenje dr. Suljevića o respiratorima nije tačno! Fikret mi je rekao da je želio biti faca, jer je jedini nabavio respiratore!


Prostom matematikom, Fikret bi maksimalno zaradio tri posto od ukpne cijene respiratora, negdje oko ‪350.000‬ KM! Dr. Suljević je vještačio respiratore, znam ja! Ništa dr. Suljeviću ne vjerujem, nije osoba od povjerenja, 9. maja kod Vas u studiju je rekao da ne vještači respiratore, a imam ugovor da je već 6. bio angažovan sa svojim, mislim sinom na vještačenju respiratora! On se bavi politikom, a ne naukom, slagao je u Vašem studiju da ne vještači respiratore, a ja imam dokaz od certifikacijske kuće koja tvrdi da su ovi respiratori za hitnu pomoć i za intenzivnu njegu! 


Ko je upalio i isporbao rad respiratora? Nije niko, imam dokaze kako su obezbijedili mišljenje da respiratori nisu upotrebljivi! Sve su to uradili da bi izvršili pritisak na Sud da se odbije moja žalba na radnje pretresa, odgovorno tvrdim!

 

... Nikad nisam dozvolio da žrtvujem klijenta, da mi prepišu Balkan, neću to uraditi. Ovdje nema NovalićaJelke, ni bilo kojeg ministra, u kriminalu. S advokaticom Fikreta Hodžića sam se dogovorio da će naši klijenti iznijeti aktivnu odbranu kad budu pozvani na saslušanje, nemaju šta kriti, sve je na njihovoj strani...


Ovo je dio žestokog i burnog razgovora koji su u sinoćnjem izdanju Cnetralnog dnevnika vodili advokat Kadrija Kolić, zastupnik Fahrudina Solaka u procesu oko afere "Respiratori", i Senad Hadžifejzović, a šta je dalje bilo i o čemu se sve razgovaralo pogledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI