OČEKUJU SE PRVA SASLUŠANJA

Ko je potpisao isplatu 10,5 miliona KM: Vlada FBiH naložila Jelki Milićević da stavi van snage odluku o raspodjeli respiratora!

Front 14.05.20, 22:05h

Ko je potpisao isplatu 10,5 miliona KM: Vlada FBiH naložila Jelki Milićević da stavi van snage odluku o raspodjeli respiratora!
Ova odluka dovodi u fokus i jedno od ključnih pitanja u aferi "Respiratori" - ko je potpisao nalog za isplatu novčanih sredstava za nabavku 100 respiratora iz Kine?

 

 

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se Federalnom štabu civilne zaštite, sa ministricom finansija Jelkom Milićević na čelu, naloži da stavi van snage odluku o raspodjeli spornih respiratora. 


Ova odluka dovodi u fokus i jedno od ključnih pitanja u aferi "Respiratori" - ko je potpisao nalog za isplatu novčanih sredstava za nabavku 100 respiratora iz Kine?!

 

Podsjećamo, tim tužioca Tužilaštva BiH i pripadnici SIPA-e juče su u zgradi Vlade FBiH izvršili pregled i izuzeli dio dokumentacije koja se dovodi u vezu sa navedenom aferom, a danas je u medije stigla informacija i da je šefu kabineta premijera Fadila Novalića, Hasanu Ganibegoviću i sekretarki Vlade FBiH Editi Kalajdžić SIPA po nalogu Suda BiH privremeno oduzela mobitele u sklopu ove istrage.


Šta će se dalje dešavati te ko će među prvima biti saslušan zbog afere "Respiratori", znat će se vrlo brzo. Prema dostupnim informacijama, saslušanje bi se moglo obaviti javno, u Parlamentu FBiH, pod nadzorom komisije koju je formirao Dom naroda FBiH kako bi se ispitao slučaj nabavke 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI