AFERA 'RESPIRATORI'/ DOKAZI POD UPITNIKOM

Šta advokat Kadrija Kolić 'krije u rukavu': Istražni organi napravili su jednu kardinalnu grešku... Koju?!

Hronika 12.05.20, 20:21h

Šta advokat Kadrija Kolić 'krije u rukavu': Istražni organi napravili su jednu kardinalnu grešku... Koju?!
Advokat Kolić uputio je danas zahtjev Sudu BiH u kome traži da ovaj sud donese naredbu prema kojoj se Tužilaštvu BiH zabranjuje iznošenje sadržaja dokaza u predmetu "Respiratori"

 

 


Dok se čeka završetak istražnih radnji oko afere koja je kao nijedna prije nje uzburkala ovdašnju javnost, a advokati pripremaju odbranu, Kadrija Kolić, advokat danas suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite, još prije nekoliko dana izjavio je da u materijalima koje su prikupili Tužilaštvo BiH i SIPA "nema dokaza protiv Fahrudina Solaka”.


Međutm, tada je izgovorio i rečenicu koja će, moguće je, biti ključna u odbrani.
 

- Istražni organi napravili su jednu kardinalnu grešku. Ne smijem reći koju. Ali je kardinalna - ustvrdio je Kolić.


Iako kao iskusni advokat nije htio dati ni naznaku o čemu se radi, ipak je pojasnio šta bi to moglo značiti u čitavom postupku: 


- Ako postoji ozbiljan tužitelj, on će shvatiti da ne može na bazi materijalnih dokaza u ovom postupku osumnjičiti nikoga iz Federalne uprave civilne zaštite - rekao je kratko Kolić.


Analizirijaći sve aspekte afere "Respiratori", poznati bh. advokat Vlado Adamović u razgovoru za N1 odgovarao je na pitanje i da li se ove Kolićeve riječi mogu shvatiti kako svojevrsna prijetnja?


- Ne, nije to nikakva prijetnja... Riječ je o vrsnom advokatu i to jednostavno znači da ima činjenice koje će sigurno iskoristiti na sudu, ako do suđenja dođe - pojasnio je Adamović.

 

O čemu se radi, javnost za sada ne zna... No, advokat Kolić uputio je danas zahtjev Sudu BiH u kome traži da ovaj sud donese naredbu prema kojoj se Tužilaštvu BiH zabranjuje iznošenje sadržaja dokaza u predmetu "Respiratori". 


U svom zahtjevu naveo je da na ovaj način želi spriječiti zloupotrebe u postupku, a njegove zamjerke prije svega se odnose na iznošenje u javnost i komentiranje pojedinačnih dokaza iz istrage i poduzetih radnji. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 
   

BLIN
KOMENTARI