FOTO/ POMOĆ U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA

Hemofarm donirao važnu medicinsku opremu: 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata u bolnicama RS

Biznis Klub 12.05.20, 11:27h

Hemofarm donirao važnu medicinsku opremu: 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata u bolnicama RS
Kako bi pomogli napore zdravstvenih institucija u borbi protiv korona virusa, Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbijedili su pomoć od 150 najsavremenijih monitora za praćenje stanja pacijenata za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, odnosno za zemlje u kojima se nalaze proizvodni pogoni kompanije

 

 

 

 

Direktor Hemofarma Banjaluka Saša Urošević uručio je ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata koje će resorno ministarstvo predati na upotrebu bolnicama u Republici Srpskoj.


Kako bi pomogli napore zdravstvenih institucija u borbi protiv korona virusa, Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbijedili su pomoć od 150 najsavremenijih monitora za praćenje stanja pacijenata za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, odnosno za zemlje u kojima se nalaze proizvodni pogoni kompanije. Riječ je o najkvalitetnijoj medicinskoj opremi njemačkog proizvođača Dreger koja će biti korišćena u kliničkim centrima i bolnicama. U okviru pomenute donacije 30 medicinskih monitora u vrijednosti od 150 000 KM obezbjeđeno je kao pomoć za zdravstvene centre u BiH, po 15 za svaki entitet. Banjaluka je prva stanica Hemofarmove humanitarne pošiljke, dok je preostalih 15 monitora na putu prema kantonalnim bolnicama u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Bihaću.

 

hemofarm-pomoc-1


- Ova donacija nam je jako važna i nije jedina od kompanije Hemofarm. Pet monitora upućeno je prema Kliničkom centru Republike Srpske, dva u opštu bolnicu Doboj, a ostale bolnice dobile su po jedan monitor za praćenje stanja pacijenata. Hvala Hemofarmu i grupaciji Štada, sa kojima sarađujemo već niz godina - rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.


- Naša misija, vaše zdravlje, jeste poruka kojom se naša kompanija vodi, a što smo posebno dokazali tokom ove aktuelne krize sa korona virusom. Naš primarni zadatak bio je da tokom ovog izazovnog perioda obezbijedimo uslove za nesmetanu proizvodnju i dovoljno lijekova za naše stanovništvo, i mi smo uspjeli u tome. Pored ovog zadataka koji se ticao redovnog snabdijevanja tržišta lijekovima, imali smo potrebu da pomognemo zajednici i zdravstvenom  sistemu, što  smo  kontinuirano radili. Ova  donacija je najvrjednija u nizu. Imamo odlične povratne reakcije struke o važnosti medicinskih monitora koje smo donirali, a posebno je značajno što monitori imaju upotrebnu vrijednost koja nije vezana samo za aktuelnu pandemiju, već će i nakon nje pomagati ljekarima da pravovremeno reaguju i spašavaju živote najugroženijih pacijenata - rekao je Saša Urošević.

 

hemofarm-pomoc-3

 

Direktor banjalučkog Hemofarma najavio je i novu donaciju:


 - Znamo da su potrebe zdravstvenog sistema sada veće nego ikada, da su aparati i oprema skupi i teški za nabavku, ali i da medicinski radnici uprkos svemu uspijevaju da ispune sve zahtjeve postavljene pred njih. Zajedno sa Hemofarm fondacijom obezbijedićemo opremu u vidu zaštitnih višekratnih odijela i vizira za siguran rad medicinskih radnika u domovima zdravlja u BiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI