UREDNIK ODLUČIO, PA OBRAZLOŽIO

Nepoželjan zbog stavova o vakcinaciji: Hrvatski radio neće više puštati pjesme Tonija Cetinskog

Showbizz 09.05.20, 18:33h

Nepoželjan zbog stavova o vakcinaciji: Hrvatski radio neće više puštati pjesme Tonija Cetinskog
Tony Cetinski je nedavno podigao veliku prašinu svojom objavom na zvaničnom Instagram profilu, kada je podijelio savjete kako "legalno odbiti vakcinaciju". U ovakvim stavovima oznati muzičar nije usamljen, jedan pod prvih koji se usprotivio obaveznom vakcinisanju protiv virusa Covid-19 je i prvi teniser svijeta, Novak Đoković

 

 

Privatni hrvatski "Radio Drava", koji program emitira iz Koprivnice, donio je odluku da više neće puštati pjesme poznatog pjevača Tonyja Cetinskog zbog njegovih stavova o vakcinaciji. Tu odluku objavili su i na svojoj zvaničnoj web stranici, a saopštenje potpisuje Bojan Horvat, muzički urednik "Radio Drave":


"Bill Gates se obogatio kako bi mogao finansirati vakcinu nakon koje bi Tony Cetinski pjesme pisao u Wordu i natjerao ga da koristi njegov računar. 
Potpuno shvaćajući kako je demokratsko pravo svakog pojedinca da iznese mišljenje koje zastupa, isto kao što je i demokratsko pravo svakog drugog pojedinca da se s time složi ili ne složi, ipak smatram opasnim kada o kompleksnim zdravstvenim temama progovaraju i korner zauzimaju poznate i javne osobe društvenog života, izuzetno nekompetentne za temu koju komentiraju jer na taj način svojim javnim djelovanjem utječu na mišljenje i postupke svojih simpatizera, a potom i mnogih drugih.


Mi kao privatni, komercijalni radio, koji je pjesme Tonyja Cetinskog dosad uredno emitovao te za njih plaćao autorska i muzička prava, do daljnjega ćemo obustaviti emitiranje njegovih pjesama. To je naša odluka i ne očekujemo da će i druge radio stanice slijediti naš primjer, isto kao što znamo da Tony Cetinski neće biti nešto posebno oštećen ovom odlukom. Ona je simbolična i u njenoj suštini krije se želja nas kao medija da svoj medijski prostor više ne poklanjamo osobama koje svojim djelovanjem i odlukama direktno ugrožavaju ovo društvo" - navodi se u saopštenju Radio Drave.


Bojan Horvat na kraju je još jednom ponovio kako Radio Drava pjesme Tonyja Cetinskog, u svom programu, više neće emitovati, "a mjesto u eteru koje je dosad popunjavao Cetinski, zauzet će neki novi bendovi i pjevači, koji u ovo vrijeme krize i prestanka koncertnih aktivnosti itekako trpe i koji ‘umiru sto puta dnevno’".


Inače, Tony Cetinski je nedavno podigao veliku prašinu svojom objavom na zvaničnom Instagram profilu, kada je podijelio savjete kako "legalno odbiti vakcinaciju". U ovakvim stavovima oznati muzičar nije usamljen, jedan pod prvih koji se usprotivio obaveznom vakcinisanju protiv virusa Covid-19 je i prvi teniser svijeta, Novak Đoković.

 

tony-cetinski-vakcija

 

 

 

 

(depo 

BLIN
KOMENTARI