SVE TEČE PO PLANU

Kraj gužvi i čekanju na Pofalićima: Evo kada će biti završen kružni tok, a stiže i novi kapitalni projekat

Biznis Klub 08.05.20, 14:48h

Kraj gužvi i čekanju na Pofalićima: Evo kada će biti završen kružni tok, a stiže i novi kapitalni projekat
Izgradnjom kružnog toga, rečeno je, namjerava se ubrzati tok saobraćaja, ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi i čekanja, nego i zbog kvaliteta zraka

 

 

Radovi na kružnom toku u sarajevskom naselju Pofalići na jednoj od najprometnijh raskrsnica teku po planu, a za saobraćaj je otvorena traka gdje se ne vrše radovi.

 


Za izgradnju kružnog toka na području Općine Novo Sarajevo na spoju ulica Hamdije Čemerlića - Put života izdvojeno je 1,5 miliona KM od čega je Općina izdvojila 700.000 KM, a Direkcija za puteve Kantona Sarajevo 800.000 KM.


Izgradnjom kružnog toga, rečeno je, namjerava se ubrzati tok saobraćaja, ne samo zbog velikih saobraćajnih gužvi i čekanja, nego i zbog kvaliteta zraka.


Kružni tok obuhvata 18 ulaznih i izlaznih saobraćajnih traka u opsegu, a njime će biti olakšan ulaz i izlaz za mjesne zajednice Pofalići i Gornji Pofalići.


Rok za završetak radova je kraj maja, a najavljena je i izgradnja još jednog kapitalnog projekta i to drugog kružnog toka ispred Fabrike duhana te proširenje saobraćajnog koridora koji spaja ta dva kružna toka.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI