Video/ Navodno nije bio u Sarajevu

Da li je Fahrudin Pecikoza bio na korona derneku? Tvrdi da je u ribi u Mostaru, ali snimak govori drugačije...

Hronika 05.05.20, 12:18h

Da li je Fahrudin Pecikoza bio na korona derneku? Tvrdi da je u ribi u Mostaru, ali snimak govori drugačije...
Pecikoza kaže da bi kazne za nosioce javnih funkcija u ovakvim slučajevima trebale biti daleko veće u odnosu na one koje se izriču građanima

 

Jedno od imena koje se spominjalo kao učesnik rođendanskog slavlja u Golf klubu, je i tekstopisca Fahrudina Pecikoze, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

 

- Ne znam odakle uopće medijima taj podatak. To se samo pojavilo na jednom portalu. Oni su to, moram biti pošten, kasnije ispravili, ali se moje ime proširilo i na druge portale i to je tako "otišlo". Ja uopće nisam bio na tom derneku. Evo me u Mostaru, pecam ribu. Volim prirodu i ovako dođem da se odmorim - kazao je Pecikoza za Oslobođenje.

 

Kaže, čak i da je bio u Sarajevu da ne bi prisustvovao ovom slavlju i to iz dva razloga, jer traje pandemija koronavirusa, a i u toku je mjesec ramazan.

 

- Meni posebno smeta što su tu bili i nosioci javnih funkcija. Ja bih, da mogu, nametnuo zakon, kako za mene tako i za sve nosioce javnih funkcija, da ovakve stvari budu krivično djelo. Zvaničnici moraju biti odgovorniji, a samim tim i strožije kažnjeni kada prekrše zakon. Ako je kazna za dernek 500 maraka, ja bih nosiocima javnih funkcija odredio kaznu od 5.000 maraka, pa i veću. Recimo, u Švajcarskoj je kazna za prekoračenje brzine, recimo, 100 franaka, ali za zavničnike je ona nekoliko hiljada franaka. Tako treba i kod nas uvesti - dodao je Pecikoza.

 

Međutim, da li je zaista Fahrudin Pecikoza bio na korona partyju?

 

Pogledajte snimak koji je nastao u drugom dijelu derneka i osobu koja sjedi iza pjevača Harija Varešanovića, pa procijenite sami.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI