Oglasila se direktorica KCUS-a

Sebija Izetbegović potvrdila: Dr. Šabanović će snositi posljedice!

Hronika 05.05.20, 09:11h

Sebija Izetbegović potvrdila: Dr. Šabanović će snositi posljedice!
Sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba

 

Doktor Jusuf Šabanović, direktor Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, snosit će posljedice nakon što je sinoć na svojoj rođendanskoj zabavi u sarajevskom restoranu Golf Klub okupio veći broj osoba uprkos mjerama zabrane povodom pandemije korona virusa. Ovo je za N1 potvrdila generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

 

Povod za feštu na kojoj je učestvovalo više osoba, pjevačica Slađana Mandić, te njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo, bio je upravo rođendan dr. Šabanovića. 

 

Podsjetimo, sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

 

Kako je potvrđeno, 16 osoba koje su učestovale na fešti povodom rođendana bit će sankcionisano. Restoran je nakon višesatne privatne zabave zatvoren u 22:45 sati.

 

Nakon što je video na kojem se vide estradne ličnosti, političari, te osobe iz javnog i kulturnog života procurio u javnost "zahvaljujući" jednoj od prisutnih, na mjesto događaja odmah se uputila sarajevska policija.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI