VIDEO/ Dramatično obraćanje Dragana Đilasa nakon incidenta

Puštali su 'Đilase, lopove' da moja djeca slušaju, plakala su i tresla se od straha... Zato što si ti, Vučiću, kreten i bolesnik...

Front 04.05.20, 08:18h

Puštali su 'Đilase, lopove' da moja djeca slušaju, plakala su i tresla se od straha... Zato što si ti, Vučiću, kreten i bolesnik...
Mitinzi i kontramitinzi - oglašavanje kritičara vlasti Aleksandra Vučića šerpama u 20.05 sati i odgovor simpatizera SNS od 20.30 sati bakljadama i povicima “Đilase, lopove” - počeli su ove nedjelje širom Srbije

 

 

Lider stranke Slobode i pravde Dragan Đilas je u nedjelju uveče na Twitteru objavio snimak u kojem je rekao da će u ponedjeljak uveče “čekati” osobe koje su prethodne večeri sa razglasa jedne od susjednih zgrada puštali “Đilase, lopove” da njegova djeca slušaju, piše beogradski Blic.

 

Đilas je u video snimku veoma emotivno optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je večeras "doveo debile" u susjednu zgradu od one u kojoj žive njegova djeca, te da su te osobe sa razglasa puštala "Đilase, lopove", što su čula njegova djeca “koja su plakala”.

 

Đilas je na snimku poručio da će sutra biti kod zgrade u kojoj žive njegova djeca i da čeka one koji su puštali “Đilase, lopove” sa razglasa.

 

Podsjećamo, mitinzi i kontramitinzi - oglašavanje kritičara vlasti Aleksandra Vučića šerpama u 20.05 sati i odgovor simpatizera SNS od 20.30 sati bakljadama i povicima “Đilase, lopove” - počeli su ove nedjelje širom Srbije.

 

U međuvremnu je otprilike u isto vrijeme Vučić u emisiji “Hit tvit” na TV Pink izjavio da SNS nije organizator bakljada koje su odgovor na "šerpovanje".

 

- Nije ništa moja stranka organizovala, jer im ja ne bih dozvolio. Ne mogu da zabranim ljudima koji bi negdje nekome da odgovaraju. Ali ih molim da vode računa, molim ih da ne koriste baklje, molim ih da niko ne krši policijski čas. To je organizovalo neko udruženje mladih - rekao je Vučić.

 

Vučić je, dok su u pozadini emitovani snimci bakljade sa krovova, kao i snimak poslanika SNS Vladimira Đukanovića koji je učestvovao u jednoj bakljadi, rekao da razumije ljude koji su kivni.

 

- Kao što su ovi drugi ponekad kivni kad čuju tu buku, moraju da razumiju koliko nervoze svima unose, ne samo ljudima koji imaju malu djecu, nego i ljudima koji su apolitični i koji drugačije misle od njih. Ja zato i inače mislim da je sve to besmisleno, da budem sasvim otvoren i sasvim iskren. Za mene je važno da svi odgovaraju u skladu sa zakonom koji su kršili policijski čas. I oni koji su tukli ljude na Dorćolu samo zato što su radili svoj posao, kao i oni koji su koristili policijski čas da idu sa mjesta na mjesto. Svi treba da odgovaraju. Svuda. Na svakom mjestu - kazao je Vučić.

 

Povodom ovog incidenta, na Twitteru su se oglasili i pojedini članovi SNS, poput zamjenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je Đilasov snimak okarakterisao kao "lošu glumu", uz opasku da je opozicija njemu isto vikala ispred njegove zgrade.

 

 

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI