FOTO/ Prvi put nakon 20 dana

Sjevernokorejski mediji pišu da se Kim Jong-Un pojavio u javnosti, objavili i snimke

Front 02.05.20, 08:56h

Sjevernokorejski mediji pišu da se Kim Jong-Un pojavio u javnosti, objavili i snimke
Nagađanja o Kimovom zdravlju i lokaciji njegovog boravka krenule su nakon što prvi put nije sudjelovao na proslavama 15. aprila kojima se obilježava rođendan njegovog pokojnog djeda, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il-sunga

 

Kim Jong-Un pojavio se u javnosti prvi put nakon 20 dana, pišu sjevernokorejski državni mediji, a prenosi BBC.

 

Državna agencija KCNA izvještava da je sjevernokorejski čelnik presjekao vrpcu na otvaranju tvornice umjetnog gnojiva. "Sudjelovao je na svečanosti" i svi "nazočni dočekali su ga povikom hura!" kada se pojavio, dodaje agencija.

 

"Vrhovni vođa Kim Jong-un reže vrpcu na otvorenju tvornice fosfatnog gnojiva u Sunchonu", izvijestila je KCNA.

 

Podsjetimo, nagađanja o Kimovom zdravlju i lokaciji njegovog boravka krenule su nakon što prvi put nije sudjelovao na proslavama 15. aprila kojima se obilježava rođendan njegovog pokojnog djeda, osnivača Sjeverne Koreje Kim Il-sunga.

 

Internetska stranica NK PRO, koja nadzire tu državu, u utorak je objavila fotografije komercijalnih satelita na kojima se vide brodovi koje Kim često koristi. Kretanje tih plovila sugeriralo je da je Kim možda u obalnom ljetovalištu Wonsanu.

 

Sjevernokorejski mediji posljednji su put o Kimovom kretanju izvijestili 11. aprila, kad je predsjedao jednim sastankom, no gotovo svakodnevno prenose njegova pisma i diplomatske poruke. U međuvremenu se spekuliralo da je imao operaciju srca i da je u komi, a kasnije da ima koronavirus.

 

Daily NK, internetski medij u kojemu uglavnom pišu Sjevernokorejci koji su pobjegli iz zemlje, pozivajući se na nepoznate izvore u zemlji pisao je da zdravstveno stanje Kim 35-godišnjeg Jong-una zabrinjava i da osim ovisnosti o cigaretama, pati od pretilosti i stresa zbog iscrpljenosti poslom.

 

Američki CNN je tada izvijestio da Sjedinjene Države "pozorno prate informacije" po kojima mu je život ugrožen nakon operacije.

 

Američki predsjednik Donald Trump nije u petak, upitan u Washingtonu, htio komentirati informacije sjevernokorejske novinske agencije.

 

Zdravlje sjevernokorejskog čelnika je dobro čuvana državna tajna u toj zemlji koja je zatvorena prema svijetu i gdje medijske slobode ne postoje.

 

Ostale fotografije možete vidjeti OVDJE.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI