sve glasnije zagovaranje cijepljenja

Bill Gates opet se oglasio: Vakcina protiv Covid-19 treba postati obaveza u imunizaciji novorođenčadi!

Hronika 01.05.20, 13:33h

Bill Gates opet se oglasio: Vakcina protiv Covid-19 treba postati obaveza u imunizaciji novorođenčadi!
Bill Gates uložio je veliki iznos vlastitog novca u razvoj vakcine protiv novog koronavirusa i jedan je od najglasovitijih zagovornika obavezne vakcinacije kada je u pitanju Covid-19

 

 

Milijarder Bill Gates u četvrtak je iznio svoje viđenje o vakcini protiv Covid-19 koja je, kako tvrdi, potrebna da bi se društva ponovno otvorila, a sve je izložio u svom blogu: 


– Realno, ako ćemo se vratiti u normalu, moramo razviti sigurno, učinkovito cjepivo. Moramo napraviti milijarde doza, moramo ih dopremiti u svaki dio svijeta, a trebamo da se sve to dogodi što je brže moguće... Cjepivo treba biti barem 70 posto učinkovito za zaustavljanje epidemije.


Vakcina sa 60-postotnim učinkom je korisna, ali da bi u tom slučaju i dalje izbijale lokalne epidemije, dok ništa ispod 60 postotnog učinka vjerojatno neće zaustaviti virus.


Optimističan sam da bi cjepivo moglo biti sigurno i učinkovito za 18 mjeseci, iako bi se to moglo desiti u periodu od 9 mjeseci do dvije godine.


Kada budemo imali upotrebljivo cjepivo, prvo ga treba podijeliti zdravstvenim radnicima, a zatim i osobama u zemljama s niskim primanjima.


Svijetu će trebati 7 milijardi doza ili više, ako to bude višedozni lijek, a cjepivo za Covid-19 vjerojatno će postati i dio rasporeda imunizacije novorođenčadi.


Otkako se pojavio, koronavirus je zarazio više od 3,2 miliona ljudi širom svijeta a umrla je  najmanje 227.971 osoba, pokazuju podaci Univerziteta Johns Hopkins.


Sada ga je možda malo teško vidjeti, ali svjetlo na kraju tunela postoji. Radimo prave stvari kako bismo cjepivo dobili što je brže moguće – naveo je Gates u svom blog komentaru.

 

Inače, Bill Gates uložio je veliki iznos vlastitog novca u razvoj vakcine protiv novog koronavirusa i jedan je od najglasovitijih zagovornika obavezne vakcinacije kada je u pitanju Covid-19..

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI