Okružno javno tužilaštvo Bijeljina

Bivši načelnik Srebrenice pod istragom: Podnesen policijski izvještaj protiv Ćamila Durakovića

Front 01.05.20, 13:06h

Bivši načelnik Srebrenice pod istragom: Podnesen policijski izvještaj protiv Ćamila Durakovića
Duraković se tereti da je uime općine Srebrenica izvršio plaćanje iznosa od 70.441,50 KM, koji nije bio ugovoren, saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik

 

 


Policijski službenici Policijske uprave Zvornik podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj protiv bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, zbog postojanja osnova sumnje da je, kako je saopćeno, počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.


On se tereti se da je u toku 2015. i 2016. godine, u svojstvu načelnika općine Srebrenica, kao investitora, izvršio plaćanje po većem broju faktura ispostavljenih od izvođača radova o zimskom čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području te lokalne zajednice, iako je sa istim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju navedenih poslova.


Time je uime općine Srebrenica izvršio plaćanje iznosa od  70.441,50 KM, koji nije bio ugovoren, saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik, uz navođenje inicijala osumnjičenog.


Navedena osoba se sumnjiči da je u istom svojstvu, uime općine Srebrenica, kao investitora, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, sa istim izvođačem radova zaključio veći broj ugovora o izvođenju radova na sanaciji putnih pravaca, uređenju parking prostora i izgradnji prilaza i parcela u mjestu Potočari, u ukupnom iznosu od oko 25.000 KM, za koje je izvršio plaćanje po fakturama koje je ispostavio izvođač radova bez prateće dokumentacije, iz koje bi se moglo utvrditi da li su, koji radovi, u kojoj količini i u kom vremenskom periodu zaista izvođeni, naveli su iz policije. 

 

(FENA/ad)