BAKIR HADŽIOMEROVIĆ/ POLITBIRO

FIKRETSPIRATOR - Pobuna malina: Bio bi to la(h)ko osigurani finansijski rahatluk, ali pakleni plan pokvariše novinari...


29.04.20, 17:20h

 

 

Skromno bošnjački Stranka demokratske akcije reagirala je na neviđeni korupcijski skandal sa kupovinom falš-respiratora budžetskim parama. Uostalom, znate tu priču, kada takozvani malinar i voditelj televizijskih šund sadržaja trudbenički pomaže zdravstvenom sistemu ugrožene domovine te za mizerni profitčić od milion maraka iz daleke Kine do piste sarajevskog aerodroma herojski prošvercuje osamdesetak mašina koje, pokazat će naknadna pamet, uglavnom ničemu ne služe. 


Ni pet dana od slijetanja nabavljene skule nisu mrdnule sa Butmira. Čeka se valjda podoban i sposoban dobrotvor da iz vlastitog džepa iskešira porez na robu sumnjivog porijekla. 


Inače, Fadil Novalić svojevremeno je lično i personalno dočekao lažne kineske respiratore. Svečanom činu trebao je nazočiti i Fahrudin Solak. Međutim, neočekivano strmoglavljivanje sa motora nepravedno je spriječilo komandata Civilne (obmane i) zaštite da protokolarno pred kamerama zaigra sa federalnim premijerom protiv mačka u vreći iz komunističke države. 


I dok je Solak vidao junačko-bajkerske rane, a Novalić po medijima izražavao zadovoljstvo zbog odlično obavljenog pranja para, Fikret Hodžić - to je onaj privatni uvoznik sa početka priče - naslađivao se ažuriranim stanjem vlastitog bankovnog računa, gdje je upravo legla tranša iz stranački kontroliranog lopovskog poduhvata. Sve je, dakle, ukazivalo na la(h)ko osigurani finansijski rahatluk optočen tradicionalnim merhametlukom svojstvenim kadrovima „stranke muslimansko-povijesnog kruga“. 


Ipak, pakleni plan pokvarili su uvijek znatiželjni novinari. Koji su se uz dušmansku i neprijeporno antibošnjačku asistenciju dokopali činjenica. A onda su te takozvane činjenice, da prostite, nepovratno strovalile Novalića, Solaka, Hodžića i (pre)ostale aktere drskog pokušaja drumske otimačine javnog novca.  


Faza je istrage. Na potezu su organi gonjenja, tojest, policija i tužiteljstvo. Ukoliko ulovljene mutikaše uskoro ne budu uhapšene, onda nikom ništa! 

 

Stranačkom premijeru, stranačkom komandatu i stranačkom malinaru preko Federalne televizije zvanično treba halaliti drsku prevaru, a tokom eventualnog nastavka programa bosanskohercegovačke građane preventivno proglasiti korisnim idiotima. 


Jasno je da bi i rukovodstvu SDA odgovaralo ponuđeno rješenje.  

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


BLIN
KOMENTARI