mijenja se situacija i u hotelima

Austrija otvara restorane, ali s novim pravilima ponašanja gostiju i konobara: Za stolom mogu sjediti maksimalno...

Hronika 29.04.20, 09:25h

Austrija otvara restorane, ali s novim pravilima ponašanja gostiju i konobara: Za stolom mogu sjediti maksimalno...
Iako Austrijanci žele pokazati da je turizam moguć, poručuju kako će i u njihovim hotelima puno toga biti drukčije

 

Austrijski restorani počinju raditi od 15. svibnja, a hoteli od 29. svibnja, najavila je na jučerašnjoj konferenciji za medije austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger.

 

Dok se u Hrvatskoj otvaranje ugostiteljskih objekata očekuje u trećem krugu popuštanja antipandemijskih mjera te se tek očekuju pravila kako će sve izgledati, Austrijanci su objavili kako će se u restoranima i hotelima morati ponašati personal, a kako gosti.

 

U restoranima će za stolom smjeti sjediti maksimalno četiri odrasle osobe plus djeca, s time da razmak mora biti najmanje metar između stolova. Osoblje restorana morat će nositi maskice, a gosti dok su za stolom neće morati imati maske. No samo tada, dok pri dolasku i odlasku, kao i kod odlaska na toalet, i sami gosti moraju nositi maske, prenosi Novi list.

 

Isto tako, gosti će morati unaprijed rezervirati stol. Velika obiteljska slavlja, kažu Austrijanci, za sada neće biti moguća, kao ni rezervacije za grupe. Radno vrijeme ograničeno je od 6 do 23 sata. Noćni barovi i diskoteke za sada su izvan režima otvaranja, već ostaju zatvoreni. Hoteli u Austriji, dakle, otvaraju se 29. svibnja.

 

Iako Austrijanci žele pokazati da je turizam moguć, poručuju kako će i u njihovim hotelima puno toga biti drukčije. Buffeti, naprimjer, tijekom doručka, u dosadašnjem obliku neće biti mogući. U hotelima će također biti uvedeni intervali čišćenja, potrebno je voditi računa o minimalnoj udaljenosti i higijenskim mjerama.

 

Unatoč popuštanju mjera, granice Austrije ostaju zatvorene, a Austrijanci najavljuju kako bi granice najprije po pitanju turizma otvorili prema Njemačkoj i Češkoj, što su i Hrvatskoj među najzanimljivijim emitivnim tržištima.

 

Naime, uz Austriju i Sloveniju, inicijativa je da se iz Njemačke i Češke i prema Hrvatskoj otvore turistički koridori. S druge strane, austrijski mediji ovih dana Hrvatsku navode kao zemlju koja bi, osim njihove vlastite, Austrijancima ukoliko to situacija s pandemijom dozvoli, bila najzanimljivija za putovanja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI