MEDIJSKE TRANSAKCIJE U VRIJEME KORONE

Nakon TV1, povratak u 'sivi dom': Sanjin Bećiragić i Nikolina Veljović vraćaju se na FTV, evo i na koje pozicije...

Mediji 27.04.20, 13:50h

Nakon TV1, povratak u 'sivi dom': Sanjin Bećiragić i Nikolina Veljović vraćaju se na FTV, evo i na koje pozicije...
Kako DEPO Portal saznaje iz povjerljivih medijskih izvora, svojevrsno pojačanja u vidu svojih bivših kadrova ovih dana dešava se na Federalnoj televiziji, gdje se vraćaju stari novinari i urednici, Nikolina Veljović i Sanjin Bećiragić

 

 


Mnogo toga nakon korona virusa neće više biti isto, a promjene, i to kadrovske, uveliko su zahvatile i medije u Bosni i Hercegovini. Ima  tu svega, od brojnih otkaza i smanjivanja novinarskog kadra do kadrovskih transakcija i pojačanja.

 

Kako DEPO Portal saznaje iz povjerljivih medijskih izvora, svojevrsno pojačanja u vidu svojih bivših kadrova ovih dana dešava se na Federalnoj televiziji, gdje se vraćaju stari novinari i urednici, Nikolina Veljović i Sanjin Bećiragić.


Šta je razlog zbog čega se Veljović i Bećiragić vraćaju u 'sivi dom', nakon deset godina provedenih na TV1, za sada nije poznato. No, ono što DEPO Portal nezvanično saznaje jeste da se poznati novinari vraćaju i na svoja stare pozicije.


Sanjin Bećiragić trebao bi uskoro biti novi/stari urednik Redakcije Deska FTV-a, a Nikolina Veljović urednik/voditelj Dnevika.


Inače, još jedna transakcija mogla bi pasti narednih dana... Po medijskim  kuloarima se, za sada samo, šuška da bi nekadašnji urednik Informavnog programa FTV-a, a sada novinar portala Žurnal, Avdo Avdić trebao postati urednik Deska na TV1, odnosno sadašnjem O Kanalu. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI