Predsjednik KO SDP Sarajevo prozvao premijera i ministra Mesihovića

Damir Mašić najavio smjenu Vlade Kantona Sarajevo: 'Neće dočekati ljeto na pozicijama, ako...'

Front 22.04.20, 20:45h

Damir Mašić najavio smjenu Vlade Kantona Sarajevo: 'Neće dočekati ljeto na pozicijama, ako...'
Vlada Kantona Sarajevo je dokazala ne samo da je nesposobna nego su bukvalno nestali s lica zemlje. Dvije najodgovornije osobe su premijer Mario Nenadić i ministar Rusmir Mesihović, kaže Mašić

 

Damir Mašić, predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije u Sarajevu, rekao je danas za N1 da aktuelna Vlada u ovom Kantonu neće dočekati ljeto na pozicijama ukoliko se stvari ''ne promijene iz korijena''.

 

On je u razgovoru s Daliborom Mrdićem ocijenio Vladu kao ''nesposobnu'', a premijera i ministra zdravstva okarakterisao ''najodgovornijim osobama''.

 

''Naše je da kao opoziciona politička partija pokušamo biti korektiv vlasti i ukazujemo na stvari koje - ili ne rade dobro ili ih nikako ne rade. Vlada Kantona Sarajevo je dokazala ne samo da je nesposobna nego su bukvalno nestali s lica zemlje. Dvije najodgovornije osobe su premijer Mario Nenadić i ministar Rusmir Mesihović'', ispričao je gost N1.

 

Potom je rekao da se Kanton Sarajevo i Federacija Bosne i Hercegovine loše odgovorili na uvjete krize.

 

''Mi nemamo nijednu jedinu konkretnu mjeru kako na nivou Federacije, tako i u Kantonu Sarajevo. To su dva jedina geografska prostora koja nisu ništa konkretno ni donijeli. Moguće da se ministar Mesihović počeo pojavljivati, ali je prva mjera njegovog kabineta nabavka novog auta. Premijer nije čovjek koji je u stanju da rukovodi jednim kompleksnim sistemom, pogotovo u vrijeme krize'', ocijenio je Mašić.

 

Potom je najavio smjenu Vlade u Kantonu Sarajevo.

 

''Osnovna razlika između nas i njih je što mi ne trgujemo ni pozicijama ni uticajem. Prva smjena u Kantonu Sarajevo se desila na poziciji direktora Doma zdravlja. To je posljednja ustanova koja bi trebala da bude izvrgnuta jednoj takvoj mjeri. Zašto spominjem ovaj slučaj? Da su SDP i partneri bili kadri trgovati pozicijama možda bi ta 18 ruka bila na našoj strani, ali nismo htjeli platiti cijenu da BOSS, stranka Eseda Radeljaša preuzme ni domove zdravlja ni zdravstveni sektor kao što je bio slučaj u prethodnom mandatu. Mi ne možemo na taj način funkcionisati kao oni. Mi ozbiljno radimo i oni ako se ne promijene iz korijena, oni neće dočekati ovo ljeto na pozicijama'', najavio je Mašić.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI