trikovi za uljepšavanje

Prirodno i antibakterijski: Napravite sami kod kuće sjajnu kremu za depilaciju

ŽENA iN 22.04.20, 14:10h

Prirodno i antibakterijski: Napravite sami kod kuće sjajnu kremu za depilaciju
Sve sastojke pomiješajte u posudi i nanesite na kožu. Polako utrljajte smjesu, pričekajte da se osuši 15 do 20 minuta

 

Depilacija pastama iz kućne radinosti je jedna od najstarijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica.

 

Paste za depilaciju iz kućne radinosti su 100 posto prirodne, antibakterijske, bez mirisa, boje i dodanih konzervansa. Prirodni sastojci, kurkuma i so te hladan način upotrebe savršeni su za osobe osjetljive kože kao što su trudnice, osobe s proširenim venama, ispucanim kapilarama, kao i kod kože s ekcemima i psorijazom.

 

Prestankom brijanja osiguravamo dugoročno zdraviju kožu, manje začepljenih pora, manje iritacija u obliku crvenila, manje upala folikula i samim time manje uraslih dlaka.

 

U nastavku vam donosimo sastojke koje sigurno imate u kuhinji, a od kojih možete napraviti pastu za sva područja zahvaćena neželjenim dlačicama, nezavisno od tipa kože koji imate.

 

Sastojci:

 

3 kašike brašna

2 kašike kurkume

kašičica soli

½ kašičice susamovog ulja

 

Sve sastojke pomiješajte u posudi i nanesite na kožu. Polako utrljajte smjesu, pričekajte da se osuši 15 do 20 minuta. Nakon toga kružnim pokretima i vrućom vodom isperite smjesu i posušite kožu blagom tapkanjem ručnikom.

 

Postupak na početku ponavljajte tri puta sedmično, a kasnije kada vam se dlačice prorijede, jednom sedmično će biti sasvim dovoljno.

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI