Šta će biti prioriteti kod ukidanja mjera

Solak: Neka me tuže... Imate online prodaju, pa kupujte... I mene šiša brat, a nije frizer...

Hronika 22.04.20, 13:21h

Solak: Neka me tuže... Imate online prodaju, pa kupujte... I mene šiša brat, a nije frizer...
Pravimo plan u kojim uvjetima sve treba da bude posloženo da krenemo sa popuštanjem mjera

 

Neozbiljno je da kažemo da će frizeri, obućari, prodavnice cipela, odjeće početi raditi za neko određeno vrijeme, kada se ne može to ni otprilike reći, kaže Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite za Faktor.

 

- Svaki dan se radi analiza i prati situacija o broju zaraženih, oporavljenih i mjestima na kojima se pojavljuju nova žarišta i bilo bi zaista neozbiljno obećati da ćemo otvoriti prodavnice za desetak dana ili dati bilo koji drugi rok. Pravimo plan u kojim uvjetima sve treba da bude posloženo da krenemo sa popuštanjem mjera. Za sada idemo sa popuštanjem mjera za djecu i penzionere, pa je na redu otvaranje autosalona, galerija, biblioteka, pa tek onda neke trgovine - pojašnjava Solak.

 

Na primjedbe građana da su im potrebne nove cipele, garderoba, pa i, između ostalog, frizeri, pri tome navodeći da su političari uredno ošišani, Solak kaže:

 

- Za sada ima online prodaja, dok ne prorade prodavnice odjeće i obuće. A i mene šiša brat koji nije frizer i svako nekog ošiša, pa kako god.

 

Šta je još Solak rekao o najavljenim tužbama građana koji su boravili u karantinu, te o snimku iz jedne kafane na kojem se on nalazi, pročitajte na portalu Faktor.ba.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI