VIDEO/ KOMPROMITACIJA ŠEFA CIVILNE ZAŠTITE FBiH

Objavljen snimak sa kafanskog partyja u Sarajevu, Solak tvrdi: 'Nije tačno da sam bio... Slučajno sam se zadesio...'

Hronika 21.04.20, 19:32h

Objavljen snimak sa kafanskog partyja u Sarajevu, Solak tvrdi: 'Nije tačno da sam bio... Slučajno sam se zadesio...'
Solak, međutim, ne odgovara šta je radio i “po danu” u kafani, jer kafane ne bi smjele ni po danu raditi!? Da li je Solak pomagao u renoviranju?! S obzirom da je mašinski inžinjer, možda je i mogao pomoći

 

 

Nakon što je portal Raport.ba, a potom i brojni mediji u BiH, danas objavio fotografije iz jednog sarajevskog lokala u kome je, navodno, sinoć održan “party”, a kojem je, sudeći prema fotografijama, prisustvovao i načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak, priča je dobila nastavak.


Ubrzo nakon što su fotografije izašle u javnost, Solak se oglasio preko Avaza:


- Nije tačno da sam bio navečer. Bio sam u tom lokalu preko dana, dok su ljudi renovirali. Slučajno sam se zadesio tu i nije bilo nikakvog derneka. To su gluposti - ustvrdio je Solak.

 

Mađutim, u međuvremenu objavljen je i snimak svirke, a ponovo se oglasio i Raport.ba i postavio, što je temeljeno pravo medija, nekoliko pitanja i svojih zapažanja u vezi čitavog događaja. Evo ih:


- Dakle, Solak nam svima poručuje da ne vjerujemo svojim očima, nego njemu. Ali mu se mora odati priznanje za pokušaj izvlačenja iz kompromitirajuće situacije u kojoj se našao.


- Solak, međutim, ne odgovara šta je radio i “po danu” u kafani, jer kafane ne bi smjele ni po danu raditi!? Da li je Solak pomagao u renoviranju?! S obzirom da je mašinski inžinjer, možda je i mogao pomoći. Također, Solak se bavio i organizacijom koncerata, pa je možda mogao pomoći u postavljanju rasvjete ili razglasa!?


- U međuvremenu redakciji Raporta javili su se brojni čitaoci i vlasnici ugostiteljskih objekata revoltirani primjerom koji nam pokazuje šef  Federalnog štaba, ali i nepoštivanjem mjera koje moraju biti za sve iste.


- Prema informacijama koje smo dobili, radi se o kafiću na Čengić Vili koji se zaista renovira i u kojem se “pod ključem” noćima sjedi i zabavlja. Solak i vlasnik kafića su dobri prijatelji, veže ih ljubav prema adrenalinskim sportovima, ali očito i prema muzici.


- Dakle, šef federalnog štaba civilne zaštite, ne negira da je bio u kafiću, što je ključna informacija. Ali kaže da je bio “po danu”.


- Nadalje, pogledajte video iz kafića “koji se renovira”. Grupa mladića svirala je uživo za svoje prijatelje na društvenim mrežama. Snimak je nakon objave našeg teksta naravno sklonjen. Međutim, snimili smo ga.


- Dalje, pogledajte pozadinu i osvjetljenje iza mladića koji nastupaju i iza Fahrudina Solaka! Kako to da je enterijer isti dok se renovira i dok se derneči?


- Sljedeće, kako su se mladići našli u objektu koji je prema mjerama zabrane morao biti zatvoren. Radovi su dozvoljeni po danu. Kako su ušli i izašli u kafić, s obzirom na to da je svirka javno zakazana na mrežama u 20.15, ali je kasnila, što i oni sami kažu u videu, u vrijeme policijskog sata. A Raport donosi i fotografiju najave svirke, a možete je pogledati ovdje.


Neka čitaoci sami zaključuju nakon svega ovoga šta je ovdje istina, a šta ne?!

 

 

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI