ODLUČENO NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Svi moraju biti testirani u roku od 24 sata: Štab civilne zaštite KS donio nove naredbe

Hronika 20.04.20, 21:28h

Svi moraju biti testirani u roku od 24 sata: Štab civilne zaštite KS donio nove naredbe
Ministarstvu zdravstva KS je istom naredbom naloženo da, preko „Zavoda za javno zdravstvo KS“, izvrši retestiranje svih osoba u karantenu i to 12. i 14. dana boravka, te i o tome sačine epidemiološko mišljenje i proslijede ga Federalnom ministarstvu zdravstva

 

 


Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je na današnjoj sjednici Naredbu kojom se nalaže Ministarstvu zdravstva KS da, putem Javne ustanove „Zavod za javno zdravstvo KS“, izvrši obavezno testiranje na zaraznu bolest COVID-19 uzrokovanu koronavirusom svih osoba koje su, prema rješenju Federalnog ministarstva zdravstva, smještene u karanten na području Kantona Sarajevo.


Istom naredbom im je naloženo da, nakon provođenja navedenog, sačine epidemiološki nalaz. Također im je naglašeno da se testiranja moraju izvršiti u roku od 24 sata nakon smještaja osoba u karanten. 


Ministarstvu zdravstva KS je istom naredbom naloženo da, preko „Zavoda za javno zdravstvo KS“, izvrši retestiranje svih osoba u karantenu i to 12. i 14. dana boravka, te i o tome sačine epidemiološko mišljenje i proslijede ga Federalnom ministarstvu zdravstva.


Štab civilne zaštite KS izdao je i Naredbu Upravi civilne zaštite Kantona Sarajevo da za potrebe vanrednog čišćenja ulica na području Kantona, a koje će provoditi KJKP „RAD“, nabavi određene količine dezinfekcionih sredstava i drugih tekućina za pranje ulica. 


Količine sredstava koja će biti neophodna za ovu aktivnost, Uprava civilne zaštite KS će usaglasiti sa predstavnicima pomenutog preduzeća. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI