Pomoć za 20.000 porodica u našoj zemlji

Organizacija Pomozi.ba planira podijeliti 600 tona hrane: 500 tona za BiH, 100 za djecu Jemena

Hronika 20.04.20, 13:21h

Organizacija Pomozi.ba planira podijeliti 600 tona hrane: 500 tona za BiH, 100 za djecu Jemena
To će biti do sada najveća akcija podjele hrane koju su organizovale ekipe Pomozi.ba

 

Humanitarna organizacija Pomozi.ba krajem aprila i tokom maja planira podijeliti 600 tona hrane socijalno ugroženim ljudima. Oko 500 tona hrane namijenjeno je ljudima u potrebi širom Bosne i Hercegovine, a 100 tona za djecu Jemena.

 

To će biti do sada najveća akcija podjele hrane koju su organizovale ekipe Pomozi.ba, a planirano je da se na taj način pomogne najmanje 20.000 porodica u BiH.

 

Prehrambene namirnice će se dijeliti u paketima od 25 do 50 kg,  u zavisnosti od broja članova porodica, saopćeno je iz te humanitarne organizacije.

 

-  Već je osigurano 400 tona za BiH i oko 50 tona za Jemen, dok preostale količine tek planiramo prikupiti. To znači da će svi oni koji budu željeli da učestvuju u ovoj akciji, to moći i učiniti donacijom hrane ili novčanih sredstava do kraja mjeseca maja. Akcija je već podržana od velikog broja, kako fizičkih osoba, tako i pravnih subjekata, kao i javnih ličnosti – naveo je osnivač organizacije Pomozi.ba Elvir Karalić.

 

Podjela prehrambenih paketa radit će se u saradnji sa brojnim lokalnim udruženjima kako bi se došlo do svih dijelova BiH.

 

Jedan šleper sa 25.600 kg brašna već danas je na putu ka Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a ostala roba bit će distribuirana u narednom periodu.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI