PISMO BAKIRA NAKAŠA PREMIJERU NOVALIĆU

Cijenim znanje i sposobnosti ginekologa, ali Vaš krizni štab u borbi protiv korone treba pomoć dokazanih stručnjaka!

Hronika 19.04.20, 19:53h

Cijenim znanje i sposobnosti ginekologa, ali Vaš krizni štab u borbi protiv korone treba pomoć dokazanih stručnjaka!
"Poštovani premijeru i ministre, pišem Vam ovo pismo sa željom da Vas potaknem da hitno uključiti medicinsku struku i eksperte u oblasti epidemiologije, infektologije, mikrobiologije i virusologije, koji su neophodni kao ekspertni tim da Vašem zdravstvenom kriznom štabu i štabu civilne zaštite daju precizne upute za aktivnu borbu protiv corona virusne epidemije"

 

 

Poznati sarajevski ljekar i nekadašnji direktor Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš, danas infektolog u penziji, Bakir Nakaš, na svom Facebook profilu objavio je pismo upućeno premijeru Federacije Bosne i Hercegovine, Fadilu Novaliću


U pismu mu poručuje da je u borbu protiv epidemije korona virusa potrebno hitno uključiti stručno osoblje, kao ekspertni tim, kako bi Federalnom štabu Civilne zaštite dali upute šta treba raditi...


Premijeru Novaliću i ministru zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine ima ko da piše!


Poštovani premijeru i ministre, pišem Vam ovo pismo sa željom da Vas potaknem da hitno uključiti medicinsku struku i eksperte u oblasti epidemiologije, infektologije, mikrobiologije i virusologije, koji su neophodni kao ekspertni tim da Vašem zdravstvenom kriznom štabu i štabu civilne zaštite daju precizne upute za aktivnu borbu protiv corona virusne epidemije.


Cijenim znanje i sposobnosti vrsnih ginekologa, specijalista javnog zdravstva i pravnika, ali Vas opominjem da bez navedenih stručnjaka Vaša borba protiv corona infekcije može rezultirati negativnim ishodom.


Konačno trebamo riječ i mišljenje dokazanih stručnjaka u ovim oblastima koji imaju šta reći, a hvala Bogu, imamo ih dovoljno, samo nisu pozvani da daju svoj doprinos u ovoj borbi.


Možda su ovi stručnjaci i eksperti u grupi koja ima previše godina i iskustva pa ih želite poštediti od moguće infekcije corona virusom.


Ja Vam, kao infektolog, sa sigurnošću mogu reći da oni znaju kako treba da se čuvaju, a imaju i dosta toga što mogu javno pokazati i reći, a što nam sigurno može danas biti od velike pomoći - napisao je Bakir Nakaš u svom FB pismu.


Nadamo se da će njegovo pismo naći put do premijera Novalića i biti shvaćeno na pravi način! Još nije kasno...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI