KO SE PREPAO POD PRITISKOM JAVNOSTI

Šta se sada dešava: Vlada KS tvrdi da povlači odluku o pretvaranju Opće bolnice u urgentni centar za koronu...

Front 19.04.20, 12:26h

Šta se sada dešava: Vlada KS tvrdi da povlači odluku o pretvaranju Opće bolnice u urgentni centar za koronu...
Da li se nakon svega, a pod velikim pritiskom javnosti prethodnih dana i burnih reakcija koje su uslijedile, "neko prepao" pa se shvatilo da se ova odluka ipak neće moći provući neopaženo i bez dramatičnih posljedica?!

 


Da se sve ne dešava u vrijeme borbe protiv epidemije korona virusa u BiH, događaji oko KCUS-a i Opće bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu bili bi odličan materijal za novi bh. sitcom "Bolnica na vrhu grada". I možda bi bilo smiješno...


Međutim, priča je previše ozbiljna, žalosna i zabrinjavajuća, jer ovolika količina uznemirujućih izjava, uz već postojeći strah od "nepoznatog virusa", dodatno je isprepadala ovdašnju javnost, a pogotovo pacijente. 


I šta se sada dešava? Prema informaciji koju je danas objavio portal Raport, dokument koji je objavljen prije nekoliko dana, a u kojem se eskplicitno navodi da Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” postaje urgentni centar, nije zvaničan. To sada tvrdi ministar zdravlja Kantona Sarajevo, Rusmir Mesihović.


- Ne postoji nikakav zvaničan dokument o bilo čemu, ni toj temi. Ukoliko bude, javnost će o tome biti obaviještena - rekao je kratko za Raport ministar Mesihović.


No, taj isti “nezvanični” dokument izgleda ovako i u njemu se navodi sljedeće... 

 

urgentni-opca-bolnica1

urgentni-opca-bolnica2

 

Ovoliku količinu neozbiljnosti i neodgovornosti prema građanima, korisnicima usluga zdravstvenog osiguranja u Kantonu Sarajevo, teško je riječima opisati. Stoga se samo od sebe nameće pitanje da li se nakon svega, a pod velikim pritiskom javnosti prethodnih dana i burnih reakcija koje su uslijedile, "neko prepao" pa se shvatilo da se ova odluka ipak neće moći provući neopaženo i bez dramatičnih posljedica?! 

 

Da li je ministar zdravstva KS Rusmir Mesihović u čitavoj ovoj priči samo marioneta te nema nikakvog uticaja na odlučivaje u ovom procesu?!


Šta se još dešavalo u međuvremenu možete čitati ovdje.  

     

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI