Broj novozaraženih porastao

Epidemija koronavirusa ne pokazuje znake popuštanja u Italiji

Hronika 16.04.20, 19:52h

Epidemija koronavirusa ne pokazuje znake popuštanja u Italiji
Virolog Andrea Crisanti, koji predvodi napore regije Veneto na suzbijanju širenja virusa, danas je izjavio da će proći još par sedmica strogih mjera prije nego što brojke zaraženih i preminulih počniju značajnije da opadaju

 

Broj novozaraženih i smrtnih slučajeva u Italiji nastavio je da raste u četvrtak, ne pokazujući značajnije popuštanje skoro mjesec dana nakon što je dostigao vrhunac.

 

Broj preminulih među zaraženim koronavirusom u Italiji porastao je za 525 u proteklih 24 sata na ukupno 22.170, što predstavlja najmanje povećanje u protekla četiri dana. Istovremeno, broj novozaraženih porastao je za 3.786, pa je sad zaraženih ukupno 168.941, što predstavlja najveći rast u četiri dana.

 

Pritisak na bolnice je ublažen nakon što je registrovan manjak od 750 zauzetih bolničkih kreveta, među kojima 143 u jedinicama intenzivne njege, padajući na manje od 3.000 po prvi put od 21. marta.

 

Virolog Andrea Crisanti, koji predvodi napore regije Veneto na suzbijanju širenja virusa, danas je izjavio da će proći još par sedmica strogih mjera prije nego što brojke zaraženih i preminulih počniju značajnije da opadaju.

 

- Još uočavamo rezultate onoga što se dešavalo prije četiri ili pet sedmica u kruženja virusa - izjavio je on stranim novinarima, prenosi AP.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI